Scandalul Jimmy Savile, fostul animator vedeta al BBC suspectat de agresiuni sexuale asupra minorilor de-a lungul a cinci decenii, a capatat o noua amploare duminica dupa arestarea, la Londra, a unui ex-star pop, Gary Glitter, condamnat deja in treut pentru pedofilie, scrie AFP.

Aceasta este prima arestare efectuata de Scotland Yard in cadrul dosarului Savile. Politia anuntase saptamana trecuta ca a deschis o ancheta asupra suspectilor care sunt inca in viata, in conditiile in care Jimmy Savile a decedat la finele lui 2011, la 84 de ani.

Un barbat de 60 de ani, "suspectat de delicte sexuale", a fost arestat duminica la ora 07,15 la Londra in dosarul Savile, inainte de a fi eliberat pe cautiune la finele dupa-amiezii, a anuntat Scotland Yard, fara a preciza identitatea persoanei.

Dar, potrivit presei britanice, este vorba de Gary Glitter, 68 de ani.

Jimmy Savile, star al micului ecran in anii 60-80, si Gary Glitter, care a cunoscut momentul sau de glorie in anii '70, cu melodia "I'm the Leader of the Gang (I am)", lucrau amandoi in showbiz.

O britanica a declarat la BBC ca fiica sa l-a vazut pe Gary Glitter intretinand relatii sexuale cu una dintre colegele sale de clasa in vestiarul lui Jimmy Savile de la BBC. Gary Glitter a negat aceste acuzatii.

Acest fost star al "glam rock-ului" a mai fost condamnat de doua randuri pentru pedofilie.

In 1997, a fost arestat in Marea Britanie pentru descarcare de materiale pedofile, un episod care i-a pus capat carierei. Doi ani mai tarziu, a fost condamnat la patru luni de inchisoare.

In 2006, a fost condamnat la Vietnam la trei ani de inchisoare pentru acte obscene in prezenta a doi minori. El a acuzat atunci un complot.

Arestarea sa in dosarul Savile este ultimul eveniment in scandalul care zguduie Marea Britanie de cateva saptamani.

Afacerea a izbucnit in octombrie o data cu difuzarea de catre televiziunea britanica ITV a unui documentar in care cinci femei il acuzau pe Jimmy Savile de abuzuri sexuale. De atunci, acuzatiile curg, iar Scotland Yard, care l-a descris pe Jimmy Savile drept un "pradator sexual", a apreciat numarul potentialelor victime la 300.

Scandalul a distrus imaginea lui Jimmy Savile, personaj adulat de tineri pentru emisiunile sale, precum show-ul muzical "Top of the Pops". Personajul era foarte popular si pentru angajamentul sau in domeniul caritabil, pentru care a fost innobilat de regina Elisabeta a II-a si decorat de papa Ioan Paul al II-lea.

Scandalul a provocat un cutremur in BBC, acuzat ca a musamalizat afacerea. Grupul audiovizual, care si-a prezentat scuze publice, a demarat doua anchete independente.