Tanara afroamericana care a suferit arsuri grave in Louisiana (sudul Statelor Unite) si-ar fi inscenat propriul atac inainte de a acuza trei barbati ca i-au dat foc si au scris "KKK", de la Ku Klux Klan, pe masina sa, a declarat marti politia."Ea si-a provocat singura ranile", a afirmat pentru AFP Kyle Hanrahan, purtator de cuvant al Biroului de politie federala (FBI) din Louisiana, potrivit Mediafax.

Victima, o tanara in varsta de 20 de ani, a sunat la politie in jurul orei 20.00 duminica, declarand ca a fost atacata si arsa de trei barbati neidentificati care purtau hanorace cu glugi albe, conform autoritatilor citate de presa americana. Literele au fost aparent scrise cu pasta de dinti.Tanara, Sharmeka Moffitt, era in stare critica marti, conform thenewsstar.com, citat de AFP.

In urma aparentei agresiuni, primarul din Winnsboro, Jackie Johnson, citat de thenewsstar.com, a declarat: "Nu sunt complet convins ca este vorba despre o agresiune rasista. Ar trebui sa asteptam ca ancheta politiei sa arate cine a facut asta".

Agresiunea a suscitat rapid un val de ingrijorare, mai ales pe retelele sociale unde multi au sustinut ca tanara a fost atacata pentru ca purta un tricou cu Barack Obama, o ipoteza dezmintita de autoritati.

O tanare de culoare a fost incendiata duminica in Louisiana, in sudul Statele Unite, de trei barbati care au turnat pe ea un lichid inflamabil inainte de a-i da foc si care au desenat literele "KKK", de la Ku Klux Klan, pe masina sa, scrie AFP, care citeaza presa americana.

Victima a sunat la politie duminica, in jurul orei 20,00, afirmand ca a fost atacata si incendiata de trei barbati pe care nu i-a putut indentifica, au explicat autoritatile.