Rusia va retrage din Transnistria opt elicoptere vechi ce nu mai pot fi folosite, a anuntat luni vicepremierul moldovean Eugen Carpov, care a facut precizari, impreuna cu ministrul moldovean al Apararii, privind informatii de presa potrivit carora Rusia trimite armament in regiune, relateaza ProTV Chisinau, citat de Mediafax.

Vicepremierul moldovean pentru Reintegrare Eugen Carpov a anuntat totodata ca un avion militar urmeaza sa aduca marti la Chisinau o echipa rusa care are misiunea sa evalueze cele opt elicoptere, care nu au mai fost utilizate din 1998 si care nu mai sunt functionale.

Elicopterele urmeaza sa fie transportate in Rusia, dar nu s-a precizat o data in acest sens.

Ministrul moldovean al Apararii Vitalie Marinuta si-a exprimat surprinderea dupa ce membri rusi ai trupelor de mentinere a pacii in Transnistria au raportat, intr-o sedinta lunara, o cantitate mai mare de armament decat luna precedenta, precizand ca au primit acest armament din depozitele Armatei a XIV-a din Republica Moldova.

Dupa ce Chisinaul a solicitat explicatii, Marinuta a anuntat ca Moscova a dat asigurari ca va retrage armamentul, precizand ca este vorba despre o eroare.

Aceste declaratii ale membrilor Guvernului moldovean intervin dupa ce, in urma cu o saptamana, Marinuta afirma ca detinea informatii potrivit carora Rusia trimite in regiunea separatista moldoveana Transnistria armament si tehnica militara fara acordul Chisinaului.