Costul criminalitatii organizate internationale este de aproximativ 870 de miliarde de dolari (695 miliarde euro), a estimat luni, la Viena, Iuri Fedotov, seful Biroului Natiunilor Unite impotriva drogurilor si a crimei (UNODC), care a solicitat o cooperare mai mare intre state pentru a combate acest flagel, scrie AFP.

"Putem evalua costul criminalitatii organizate transnationale la 870 miliarde de dolari", a spus el, intr-o conferinta de presa.

"Cu toate acestea, nu putem evalua suferintele si durerea pe care aceste activitati ilegale le provoaca la milioane de persoane", a continuat Iuri Fedotov.

Liderii criminalitatii organizate sunt "inteligenti, bine informati si oportunisti", a subliniat Fedotov, facand apel la o mai buna cooperare intre state pentru a combate aceste organizatii criminale extrem de mobile.

Aproximativ 800 de ministri si reprezentanti ai societatii civile participa timp de o saptamana la o conferinta asupra criminalitatii organizate transnationale in capitala austriaca.