Peste 100 de persoane au fost ranite vineri in Cairo in confruntarilor dintre partizanii si oponentii presedintelui egiptean Mohammed Morsi, relateaza Reuters. Incidentele de vineri reprezinta primele violente stradale de la alegerile prezidentiale din iunie.

Cele doua tabere manifestau separat in piata Tahrir din Cairo, pe fondul disputelor dintre executiv si justitie, cand atat islamistii cat si oponentii lor au inceput sa arunce cu pietre si cocktailuri Molotov. Unii manifestanti au inceput sa se bata. Conform ministerului Sanatatii, 110 persoane au suferit rani usoare si moderate.

Islamistii si liberalii egipteni nu reusesc sa se puna de acord asupra realizarii unei noi constitutii, situatie in care nu pot fi organizate alegeri parlamentare.

Manifestantii s-au aunat in Piata Tahrir pentru a protesta fata de decizia de miercuri a instantelei egiptene de a achita mai multi membri importanti ai fostului regim acuzati ca au trimis agresori pe camile pentru a ataca protestatarii in timpul revoltelor care au provocat inlaturarea lui Hosni Mubarak de la putere la inceputul lui 2011.

Inca inainte de pronuntarea deciziei, oponentii lui Morsi au criticat ceea ce ei numesc esecul acestuia de a realiza ceea ce a promis pentru primele 100 de zile de mandat. Totodata, acestia l-au acuzat ca este o marioneta a liderului Fratiei Musulmane, Mohammed Badie, care ia deciziile desi se presupune ca Morsi a parasit fratia odata cu preluarea functiei.