CEO-ul grupului LVMH (Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A.) Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa potrivit topului Forbes din 2012, a primit, luni, din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii ordinul de Comandor al Imperiului Britanic, potrivit unei liste publicate de ministerul britanic al Afacerilor Externe citate de AFP.

Francezul Bernard Arnault a fost astfel recompensat pentru "serviciile economice" si "servicii aduse comunitatii in sens larg a Regatului Unit".

Potrivit unui comunicat trimis de casa regala ministerului britanic al Afacerilor Externe, Regina Marii Britanii a aprobat acordarea inaltei distinctii directorului gigantului LVMH. Ulterior, Bernard Arnault va primi si medalia.

Aceasta este una dinte putinele cazuri in care distinctia este acordata unei personalitati care nu este de nationalitate britanica sau nu face parte din una dintre tarile Commonwealth-ului.

Potrivit Forbes, Arnault este cel mai bogat om din Europa, fiind cotat pe pozitia a patra in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 41 miliarde dolari. In decurs de un an, CEO-ul LVMH a avansat pe pozitia a patra de pe pozitia a 7 -a dupa ce compania si-a consolidat pozitia pe piata asiatica. Bernard Arnault este de 20 de ani la carma celui mai mare imperiu mondial de produse de lux, castigandu-si reputatia de redutabil om de afaceri.

Grupul LVMH detine numeroase magazine de lux la Londra, precum si marca de whisky Glenmorangie.

In septembrie, Bernard Arnault a anuntat ca a solicitat cetatenie belgiana, invocand motive personale si de afaceri. Cu toate ca anuntul fusese facut la o zi dupa ce presedintele francez Francois Hollande declarase ca va grabi impunerea unei noi taxe pentru persoanele cu averi foarte mari, Arnaul a tinut sa precizeze ca va continua sa plateasca taxe Frantei si ca isi va mentine si cetatenia franceza.

Grupul Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A. detine in jur de 50 de marci de lux printre care se numara Louis Vuitton, Marc Jacobs, Donna Karan, Emilio Pucci, Kenzo, Guerlain, Moet & Chandon, Givenchy, Bulgari, TAG Heuer, Hublot si Sephora.