Compania aeriana irlandeza low-cost Ryanair a provocat indignarea pasagerilor italieni aflati la bordul unui avion ce efectua un zbor de la Paris la Bari, prezentand localitatea situata in sud-estul Italiei drept "orasul Mafiei", a relatat sambata cotidianul italian La Repubblica, citat de AFP.

"Bine ati venit la bordul acestei curse Ryanair de la Paris-Beauvais la Bari, orasul Mafiei si al Sfantului Nicolae", a fost anuntul facut la plecarea din Paris de o stewardesa a companiei aeriene, potrivit editiei locale a ziarului La Repubblica, care citeaza un pasager italian aflat la bordul avionului, fara a preciza data la care a avut loc incidentul.

"Ma simt profund ofensata de aceasta maniera ridicola cu care va tratati pasagerii. Bari se situeaza in Apulia, o regiune care a sustinut Ryanair cu bani publici pentru ca aceasta companiei sa deschida acum cativa ani o platforma aeroportuara la noi", a scris o tanara pasagera din acest oras, intr-o scrisoare adresata conducerii companiei aeriene si primarului.