Fiica lesbiana a miliardarului din Hong Kong si-a implorat tatal sa renunte la "prima de casatorie" de 50 de milioane de euro pe care a promis-o barbatului ce va reusi sa o seduca pe tanara femeie, in conditiile in care ofertele si candidatii curg, scrie AFP.

"Pentru sanatatea mentala a familiei tale, te rog, tata, renunta la anuntul tau!!!", a scris Gigi Chao, 33 de ani, pe pagina sa de Facebook, adaugand ca nu mai accepta nicio cerere de prietenie pe Facebook.

"Dar de unde ies toti acesti oameni? Ierusalim? Etiopia? Istanbul? Ridicol", a adaugat ea.

Cecil Chao, tatal sau, a declarat pentru cotidianul anglofon China Morning Post ca o suta de potentiali logodnici l-au contactat deja de cand a anuntat public ca ofera 500 de milioane de dolari Hong Kong (50 milioane euro) pentru cel care se va casatori cu fiica sa.

"Oamenii imi trimit scrisori, mailuri, faxuri. Nu am avut inca timp sa le citesc. Trebuie sa discut cu Gigi", a declarat el. "Sunt unii care spun ca nu vor bani. Vor doar sa aiba doar posibilitatea de a se intalni cu fiica mea".

Initiativa tycoonului nu a fost insa primita prea bine de fiica sa. "Ma rog in secret pentru o pana gigantica (de curent sau de retea), pentru a obtine un pic de calm si liniste", a spus ea.

Oferta milionarului a venit dupa ce fiica sa a incheiat o ceremonie de parteneriat civil cu prietena sa, cu care are o relatie de sapte ani, in cadrul unei ceremonii care a avut loc in Franta, in acest an, potrivit presei.

Uniunile civile intre persoane de acelasi sex sunt interzise in Hong Kong, in conditiile in care acest teritoriu sudic al Chinei ramane conservator in aceasta privinta, in ciuda reputatiei sale de viata moderna, cosmopolita si toleranta.

Homosexualitatea a fost dezincriminata in 1991.