Candidatul Fratiei Musulmane, Mohamed Mursi, si Ahmad Shafiq, ultimul premier al lui Hosni Mubarak, se vor confrunta in turul doi al alegerilor prezientiale din Egipt, in 16 - 17 iunie, a anuntat luni comisia electorala, care a adaugat ca rata de participare la primul tur a fost de 46%, relateaza AFP.

"Niciun candidat nu a obtinut majoritatea absoluta. Drept consecinta, potrivit articolului 40 din legea alegerilor prezientiale, va fi un al doilea tur intre Mursi si Shafiq (...), care au obtinut cel mai mare numar de voturi" in primul tur, din 23 si 24 mai, a precizat Faruq Soltan, presedintele comisiei.

In acest scrutin, Mursi a obtinut 5.764.952 de voturi iar Shafiq 5.505.327.

Nationalistul arab Hamdeen Sabbahi a ocupat locul trei, cu putin peste 4,8 milioane de voturi.

Mursi a beneficiat de sustinerea puternicei retelei de militanti ai confreriei, care au oferit Fratiei Musulmane peste jumatate dintre fotoliile de deputati.

Shafiq, ultimul premier al lui Hosni Mubarak si fost sef al statului major al armatei aerului, este acuzat de adversarii sai ca ar fi omul militarilor care conduc tara de la caderea lui Mubarak, in februarie 2011. El si-a construit campania militand pentru revenirea la stabilitate, apreciata de egipteni, dupa 15 luni de tranzitie tumultoasa.