Presedintele Consiliului de Stat grec, Panayotis Pikramenos, in varsta de 67 de ani, a fost investit miercuri seara in functia de premier interimar responsabil cu administrarea afacerilor curente ale tarii precum si de organizarea noilor alegeri din 17 iunie, anunta Mediafax.

Pikramenos va trebui sa isi numeasca Guvernul urgent, noul Parlament format dupa alegerile legislative din 6 mai trebuind sa se reuneasca joi pentru prima data.

Alegerea lui Pikramenos in functia de premier pentru o luna a fost facuta conform Constitutiei, din oficiu, din cauza partidelor politice care nu au reusit sa ajunga la o intelegere, dupa zece zile de discutii privind formarea unui Guvern de coalitie, dupa alegerile legislative din 6 mai, nereusindu-se formarea niciunei majoritati.

Intoarcerea tarii la urne, la votul acesta fiind considerata drept favorita miscarea Syriza, de stanga, radicala si impotriva rigorilor economice, a reinviat ingrijorarea despre viitorul zonei euro si a accentuat posibilitatea iesirii Greciei din grupul tarilor cu moneda unica, in cazul in care aceasta isi va nega angajamentele privind ajustarile bugetare si reformele structurale.