Imediat dupa ce a fost investit presedinte al Rusiei, Vladimir Putin a participat luni seara la un meci de hochei pe gheata impotriva echipei legendelor sovietice, contribuind la castigarea meciului de catre echipa sa de amatori, dupa ce a inscris doua goluri, relateaza AFP.

Purtand un tricou alb-rosu cu numarul 11, Putin a reusit sa trimita de doua ori pucul in plasa adversarilor.

Fiecare gol a fost aclamat de suporterii sai, printre care se regaseau prieteni ai presedintelui, fostul premier italian Silvio Berlusconi si ex-cancelarul german Gerhard Schroeder.

La meci a asistat si presedintele Federatiei internationale de hochei pe gheata (IIHF) Rene Fasel.

"In prezent, se desfasoara campionatul mondial de hochei pe gheata. Dorim victoria echipei noastre nationale si dorim ca generatia actuala sa fie demna de sportivii legendari ai anilor trecuti", a declarat Vladimir Putin, la ceremonia de decernare a medaliilor care a avut loc dupa meci.

Vladimir Putin le-a promis sportivilor, in februarie 2011, ca va invata sa patineze si, potrivit purtatorului sau de cuvant, se antrena noaptea, in mai multe reprize, pentru a putea juca hochei.

Centura neagra la judo, Vladimir Putin este un obisnuit al acestui tip de aparitii. S-a antrenat cu campioni de judo, a condus un avion bombardier si masini de Formula 1.

Ales in martie presedinte al Rusiei, in ciuda unei miscari de contestare fara precedent, Vladimir Putin a fost investit luni pentru un al treilea mandat de sase ani la Kremlin, dupa cele doua mandate consecutive din 2000-2008.