O rulota continand o motocicleta Harley-Davidson cu numere japoneze a fost gasita pe plaja din provincia canadiana Columbia Britanica. Potrivit Canadian Broadcasting Corporation, rulota ar fi fost luata de tsunamiul care a lovit Japonia in urma cu 14 luni.

Rulota a fost descoperita de canadianul Peter Mark pe plaja Insulei Graham. Uitandu-se in interior, acesta a gasit o motocicleta ruginita.

Placuta de inmatriculare a motocicletei arata ca a fost inregistrata de Prefectura din Miyagi, de pe Insula Honshu. Aceasta regiune a Japoniei a fost una dintre cele mai afectate de tsunami.

Autoritatile incearca sa il identifice pe posesorul vehiculului.

Tsunamiul care a lovit Japonia in matie 2011 a generat peste 25 milioane de tone de deseuri, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Hawaii. Intre 4 si 8 milioane s-au pierdut in ocean, 1-2 milioane plutind la suprafata. Principala masa de corpuri plutitoare nu ajunge la tarmul Americii de Nord mai devreme de martie 2014.

In luna martie a acestui an, o nava de pescuit japoneza, luata de ape in timpul tsunami, a fost descoperita plutind in deriva langa coasta de vest a Canadei. Paza americana de coasta a scufundat "vasul fantoma" japonez pe motiv ca reprezenta un pericol pentru navigatia maritima, relateaza AFP.

In urma cu o saptamana, mingea unui adolescent japonez ale carui bunuri au fost luate de tsunamiul din Japonia a fost gasita pe tarmul Alaskai.

Citeste si: