Mai multi agenti ai serviciilor secrete, care lucrau in echipa de securitate a presedintelui Barack Obama, si-au dezvaluit identitatea intr-un bordel din Cartegena, Columbia, laudandu-se ca lucreaza pentru presedintele Obama, relateaza Yahoo News.

Unsprezece agenti americani au petrecut miercuri noapte in Clubul Pley din Cartagena. Agentii de securitate s-ar fi laudat ca "lucreaza pentru Obama" si ca se afla acolo pentru a-l proteja. Acestia au consumat intreaga noapte whiskey scump si au facut un top al serviciilor oferite de prostituatele clubului, potrivit unei surse din politie.

Surse au declarat pentru ABC News faptul ca barbatii au acceptat sa plateasca pentru prostituate si au primit, in schimb, prostituate de "cea mai buna calitate", insa pentru cei care au platit peste 200 de dolari. Agentii au platit in avans pentru serviciile sexuale, insa, ulterior, a existat o disputa asupra tarifelor.

In cele din urma, grupul de agenti de securitate a devenit agresiv si a fost chemata politia, potrivit unor martori de la fata locului. De asemenea, politia columbiana a fost atentionata de autoritatile americane sa nu comenteze asupra scandalului in care au fost implicati oficialii serviciilor secrete.

Presedintele american Barack Obama a cerut o ancheta "aprofundata si riguroasa" cu privire la scandalul ce ii vizeaza pe mai multi agenti din echipa sa de securitate, suspectati ca ar fi apelat la servicii de prostitutie in Columbia. Presedintele american s-a aflat in vizita oficiala in Columbia pentru a participa la Summitul Americilor.