Siria amplaseaza mine la granita cu Turcia pentru a impiedica trecerea refugiatilor in tara vecina, a anuntat joi vicepremierul turc Besir Atalay, citat de AFP.

"Administratia siriana amplaseaza mine la frontiera pentru ca refugiatii sa nu poata trece in Turcia, ia masuri", a spus acesta, la televiziunea de stiri NTV, in momentul in care numarul sirienilor refugiati in Turcia pentru a scapa de conflictul sangeros din Siria se apropie de 15.000.

"Numarul de refugiati a crescut la o mie intr-o singura zi si a ajuns la 14.700", a afirmat purtatorul de cuvant al ministerului turc pentru Afaceri Externe, Selçuk Ünal.

Oficialul turc a adaugat ca armata siriana "intervine militar" in regiunea siriana impotriva oamenilor care vor sa treaca frontiera. "Sunt multe persoane care si-au pierdut viata", a adaugat acesta.

Tot joi, Observatorul sirian pentru drepturile omului a anuntat ca au fost descoperite 23 de cadavre care poarta urme de tortura in apropiere de orasul sirian Idleb, cucerit cu o zi in urma de fortele regimului.

"23 de cadavre purtand urme de tortura de o extrema violenta au fost gasite in apropiere de Mazraat Wadi Khaled, la vest de orasul Idleb", a spus Observatorul, care a adaugat ca victimele, cu ochii legati si mainile incatusate, au fost ucise prin impuscare.

Din data de 15 martie 2011, o miscare populara de revolta fara precedent contesta regimul presedintelui Assad, care a recurs la o reprimare violenta, cu ajutorul armatei.

Numarul victimelor este estimat la 7.500 de un raport al Amnesty international si la 8.500, majoritar civili, de Observatorul sirian pentru drepturile omului.