Un parlamentar egiptean a fost fortat sa demisioneze din partidul ultraconservator al-Nour dupa ce a mintit in legatura cu operatia estetica pe care si-a facut-o la nas, transmite CNN. Anwar al-Bilkimy fusese ales in Parlament in urma alegerilor desfasurate recent in Egipt.

Anwar al-Bilkimy (centru)Foto: Agerpres

Demisia lui Anwar al-Bilkimy a fost anuntata de un purtator de cuvant al formatiunii islamiste, Ahmed Khalil.

Potrivit informatiilor, al-Bilkimy le-a spus parlamentarilor ca fata sa este bandajata si plina de vanatai dupa ce persoane inarmate l-au atacat, in incercarea de a-i fura masina.

Suspiciosi, liderii partidului al-Nour Party, care interzice recurgerea la operatii estetice, au format o comisie care sa ancheteze incidentul. Comisia a descoperit ca Anwar al-Bilkimy a mintit partidul, a declarat Ahmed Khalil.

Astfel, oficialii din al-Nour au aflat ca al-Balkimy s-a internat la spitalul Selmi din Cairo la 28 februarie, pentru o operatie estetica la nas. In ziua urmatoare, el s-a internat intr-un alt spital, doctorii de acolo afirmand ca parlamentarul sustinea ca a fost batut de persoane inarmate.

"Pe baza declaratiilor oficialilor din spital, am decis sa-l excludem din partid, astfel incat el si-a prezentat demisia", se precizeaza intr-un comunicat al partidului, postat pe pagina sa de Facebook.

Al-Bilkimi si-a semnat demisia in fata a doi membri ai Parlamentului, insa aceasta nu a fost inca aprobata, a spus Khalil.

"Daca nu este acceptata, cei 120 de membri ai partidului al-Nour vor cere ca Parlamentul sa-l dea afara", a adaugat Khalil.

Partidul salafist al-Nour este al doilea ca marime din Camera inferioara a Parlamentului de la Cairo.