​Guvernul si armata sud-coreeana au fost plasate in stare de alerta dupa anuntul mortii liderului nord-coreean Kim Jong-Il, anunta AFP. In plus, supravegherea la frontiera cu Coreea de Nord, deja ultrasecurizata, a fost sporita luni de catre Seul, potrivit unor surse oficiale. Seulul a cerut, de asemenea, Statelor Unite sa sporeasca supravegherea prin satelit a Coreei de Nord. Pana acum, nicio activitate neobisnuita nu a fost observata la granitele Coreei de Nord, dupa anuntul mortii lui Kim Jong-Il.

Liderul sud-coreean Lee Myung-bak si-a anulat programul pentru luni si a convocat Consiliul National de Securitate la "Casa Albastra", resedinta prezidentiala de la Seul. "Toti functionarii Casei Albastre au fost plasati in stare de alerta", a declarat un purtator de cuvant.

"Supravegherea in zona de frontiera a fost intarita. Suntem foarte atenti la toate miscarile armatei nord-coreene", a subliniat, pentru AFP, un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Cele doi state sunt inca, din punct de vedere tehnic, in conflict armat dupa armistitiul precar incheiat dupa razboiul Coreei (1950-1953).