Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a cerut luni sprijinul comunitatii internationale in ceea ce priveste planul de pace propus de Liga Araba in Siria, informeaza RIA Novosti.

Conform planului propus de Liga Araba, Siria va elibera detinutii politici retinuti de la inceputul conflictelor, iar echipamentele militare vor fi retrase din orase. Siria va fi, de asemenea, obligata sa permita accesul organizatiilor Ligii Arabe si a presei internationale in tara.

"Aplicarea acestor masuri si a altor dispozitii prevazute in initiativa Ligii Arabe deschide calea catre un dialog constructiv si detaliat intre autoritatile siriene si opozitie, avand scopul unei reconcilieri si a unor reforme fara o implicare straina", a declarat ministrul rus de externe.

Siria a adoptat in mod oficial planul Ligii Arabe pe 2 noiembrie, insa opozitia siriana l-a respins si a motivat ca nu va dialoga niciodata cu autoritatile actuale.

Potrivit estimarilor ONU, peste 3000 de persoane au fost ucise in Siria de la inceputul protestelor impotriva regimului lui Bashar al-Assad.