Dmitri Medvedev a recunoscut ca, periodic, se aseaza la volan si merge incet, fiind la curent cu problemele de trafic din postura unui sofer obisnuit, scrie Gazeta.ru. „Uneori ma plimb cu masina, dar conduc incet. Nimeni nu stie ca fac asta si pot sa ma simt ca un sofer normal. Si pot sa afirm ca traficul nostru rutier este plin de tot felul de paradoxuri din punctul de vedere al organizarii lui”, a declarat liderul de la Kremlin, la o intalnire cu activistii partidului Rusia Unita.

El a mai spus ca in procesul de rezolvare a problemelor legate de circulatia rutiera, factorii de resort trebuie sa fie mai atenti la ce spune opinia publica, „pentru ca oamenii care ridica aceste chestiuni stiu ce vorbesc si inteleg sa deosebeasca o decizie buna de o prostie”, a adaugat seful statului rus.

Pana acum, scrie publicatia citata, Medvedev a mai aparut in public la volanul unei masini. Dar nu intotdeauna a mers totul bine. In august 2009, el a condus, la Soci, un Mercedes ML, dar a uitat sa-si lege centura de siguranta, abatere sanctionata. Organele de circulatie nu l-au amendat insa pe presedinte, aratand acuzator cu degetul in directia serviciilor de protectie ale sefului statului, care nu au avut grija de clientul lor. Acestea au raspuns ca Medvedev si-a pus centura, dar dupa ce s-a urnit din loc.

In iunie 2011, in Tataria, iesind tot dintr-un Mercedes ML, Medvedev a uitat sa aseze schimbatorul de viteza din pozitia Drive in pozitia Parking, astfel incat, coborand din masina, aceasta a pornit-o singura in directia grupului de intampinare. Fortele de ordine si Medvedev insusi s-au naspustit sa opreasca manual masina. Din fericire, subliniaza Gazeta.ru, nimeni nu a avut de suferit.