Familia lui Muammar Gaddafi revendica trupul fostului dictator libian si al fiului Mouatassim, dupa ce acestia au fost capturati si ucisi joi de fortele Consiliului National de Tranzitie, transmite AFP. Familia a cerut, de asemenea, o ancheta cu privire la circumstantele mortii celor doi.

Vaduva fostului dictator libian a cerut ONU si organizatiilor internationale, intr-un comunicat difuzat de postul de televiziune sirian Arrai, ca trupurile celor martiri sa fie inapoiate triburilor lor pentru a fi ingropate conform traditiilor islamice.

"Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, se pare ca martirii au fost executati de ofiterii NATO", a spus Safia Gaddafi.

Conform unor surse din cadrul consiliului militar de la Misrata, Muammar Gaddafi urmeaza sa fie ingropat zilele viitoare intr-un loc necunoscut, pentru a evita orice pelerinaj la mormantul sau.

"Sunt mandra de curajul sotului si fiilor mei, care au facut fata agresiunii a 40 de tari si agentilor lor timp de sase luni. Ei isi vor gasi linistea printre martiri", a declarat Safia Gaddafi.

Safia si trei dintre copiii lui Gaddafi - Aicha, Hannibal si Mohamed - s-au refugiat in Algeria, in luna august, in timp ce un alt fiu, Saadi, a fugit in Niger. Alti trei fii ai lui Gaddafi au murit de la inceputul conflictului din februarie: Mouatassim a fost ucis joi, in Sirte, Saif al-Arab a murit in aprilie, intr-un raid al NATO, iar Khamis a murit in timpul luptelor din august.

Nu se stie insa nimic despre Saif al-Islam, prezentat deseori ca un potential succesor al tatalui sau. Inca de joi au inceput sa circule zvonuri despre moartea sa, precum si de o posibila arestare sau evadare a sa.