Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat vineri ca moartea Colonelului Muammar Gaddafi marcheaza inceputul unei noi ere pentru Libia, potrivit Reuters.

"Moartea Colonelului Gaddafi a pus capat unui capitol foarte nefericit in istoria Libiei. Insa totodata marcheaza inceputul unei noi ere pentru poporul libian, si speram ca ceea ce am vazut eu in Tripoli marti, nerabdarea oamenilor sa construiasca o noua democratie, sa inceapa cu adevarat", a declarat Clinton in cadrul unei conferinte de presa din capitala Pakistanului, Islamabad.

Fostul lider libian Muammar Gaddafi a murit, joi, la putin timp dupa capturarea sa de catre fortele Consiliului National de Tranzitie de la Tripoli.

El a fost arestat in apropiere de Sirte, dupa ce a incercat sa paraseasca orasul, cazut joi in mainile soldatilor noului regim. El a fost dus de urgenta la spital, insa a murit din cauza ranilor. Potrivit unei alte variante, Gaddafi a murit intr-un schimb de focuri cu soldatii CNT. Mii de libieni au iesit pe strazi pentru a saluta moartea fostului lider de la Tripoli.