​Agentia Mediafax anunta ca proiectul Sistemului Informatic Unic Integrat dezvoltat de CNAS a fost selectat printre cei 6 finalisti participanti la gala finala a premiilor International Project Management Association (IPMA). In ciuda controverselor starnite in tara, sistemul informatic al CNAS a fost selectat de catre juriul IPMA la categoria Project Excellence in Big Size Projects. Alaturi de programul romanesc au mai fost selectate proiecte din Italia, Germania, Rusia si India. Castigatorul va fi anunta pe 11 octombrie la Brisbane.

International Project Management Association (IPMA) este o organizatie profesionala elvetiana non-profit alcatuita din 50 de asociatii nationale de management de proiecte. Asociatia a fost infiintata in 1965 si ofera certificari internationale pentru manageri si directori de proiecte.

Comentand pentru Mediafax anuntul IPMA, presedintele CNAS, Lucian Duta, a spus ca "promovarea instrumentelor informatice pentru dezvoltarea unui sistem medical modern duce la o mai buna gestionare a fondului de asigurari de sanatate. SIUI este in prezent unul dintre cele mai mari sisteme informatice dezvoltate in Romania. Sistemul este 100% operational si funcţioneaza progresiv de mai bine de trei ani."