O inregistrare video obtinuta de Reuters prezinta o latura mai putin cunoscuta a fostului lider de la Tripoli, surprins in timp ce se joaca cu una dintre nepoatele sale, transmite CBS. Filmul cu Muammar Gaddafi si fetita sa ar fi fost realizat de fiul dictatorului, Saadi, in 2005, intr-un cort din complexul Bab al-Aziziya, in capitala libiana.

Un bunic jucausFoto: Captura CBS

Gaddafi se joaca cu fetita, in timp ce nepotul sau doarme pe canapea. Imbracat intr-o bluza de trening de culoare alba si pantaloni negri, liderul libian o intreaba de cateva ori pe nepoata: "Nu ma iubesti? Nu ma iubesti?". Ea raspunde "Nu" si se indeparteaza de el chicotind.

"Cine e cel dragut? Cine e cel dragut? Spune-mi, cine e cel dragut aunci?", insista Gaddafi, in timp ce fetita ii pune mana pe gura si-i spune: "Ssshhhh, taci, nu fa galagie!".

Gaddafi o intreaba pe fetita daca il iubeste pe celalalt bunic al ei, Khuwailde, la care ea arata cu degetul mare in sus, in sens afirmativ.

"Dar ce spui despre bunicul Al Fateh?", intreaba Gaddafi referindu-se la el insusi, si, dupa ce fetita arata din nou cu degetul mare in sus, liderul libian spune: "Dumnezeule, e bine de data asta!"