Bayern Munchen și Real Madrid au terminat la egalitate, scor 2-2, în manșa tur a semifinalelor Champions League. Calificarea se va decide peste o săptămână pe Santiago Bernabeu.

Vinicius JuniorFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Bayern Munchen – Real Madrid 2-2, în turul semifinalelor Champions League

Pe Allianz Arena, Bayern Munchen a început în atac partida cu Real Madrid și a controlat prima parte a meciului.

La prima situație de gol, spaniolii au deschis scorul prin Vinicius Junior în minutul 24, lansat excelent de Toni Kroos.

Partea secundă a adus răsturnarea scorului în doar patru minute. Leroy Sane a reușit egalitatea în minutul 53, cu un șut la colțul scurt după o acțiune individuală, iar golgheterul Harry Kane în minutul 57 din penalti i-a dus pe bavarezi în avantaj.

În minutul 82, Kim l-a faultat în careu pe Rodrygo, iar Vinicius Junior a reușit dubla de la punctul cu var.

Manșa retur dintre Real Madrid și Bayern Munchen se va disputa pe Santiago Bernabeu pe 8 mai.

Principalele evenimente ale partidei:

Min 93: Fluier final. Calificarea se va decide pe Santiago Bernabeu.

Min 90: De la margine s-au arătat 3 minute de prelungiri.

Min 83: GOOOL Real Madrid. Vinicius Junior face dubla de la punctul cu var.

Min 82: Penalti pentru Real Madrid. Rodrygo este faultat în careu de Kim, iar arbitrul dictează penalti.

Min 79: Ocazie pentru Real. Lansat foarte bine în adâncime, Vinicius Junior pătrunde în unghi și șutează, dar Manuel Neuer își salvează din nou echipa.

Min 67: Șutul din întoarcere trimis de Kane trece pe lângă poarta lui Lunin.

Min 57: GOOOL Bayern. Harry Kane marchează în dreapta portarului, iar bavarezii întorc rezultatul în doar patru minute.

Min 56: Penalti pentru Bayern Munchen. Musiala pătrunde în careu, îl driblează pe Vazquez, dar acesta îl faultează.

Min 53: GOOOL Bayern. Leroy Sane restabilește egalitatea după o acțiune individuală, finalizată cu un șut puternic la colțul scurt.

Min 51: Ocazie Real Madrid. Șutul lui Toni Kroos este respins de Manuel Neuer.

Min 46: S-a reluat partida de la Munchen.

Min 45+1: Fluier final al primei reprize. Oaspeții au avantaj minim.

Min 42: Lovitura liberă de la 22 de metri executată de Kane trece puțin pe lângă stâlpul porții lui Lunin.

Min 24: GOOOL Real Madrid. Kroos îl lansează excelent pe Vinicius Junior, care înscrie din interiorul careului cu un șut pe lângă Neuer.A fost primul șut pe poartă al madrilenilor.

Min 15: Spaniolii au trecut rar centrul terenului în primul sfert de oră, în timp ce Bayern a șutat deja de cinci ori spre poarta adversă.

Min 12: Poarta Realului este amenințată din nou, dar șutul lui Musiala trece peste transversală.

Min 6: Harry Kane șutează din interiorul careului, Lunin este din nou la post.

Min 1: Start de meci pe Allianz Arena.Bayern ajunge imediat la poarta madrilenilor, iar șutul lui Sane este respins de Lunin.

Echipele de start:

Bayern Munchen: 1. Neuer – 6. Kimmich, 15. Dier, 3. Kim, 40. Mazraoui – 27. Laimer, 25. Muller, 8. Goretzka – 10. Sane, 9. Kane, 42. Musiala. Antrenor: Thomas Tuchel

Rezerve: 18. Peretz, 26. Ulreich – 13. Choupo-Moting, 19. Davies, 7. Gnabry, 22. Guerreiro, 45. Pavlovic, 39. Tel, 2. Upamecano, 17. Zaragoza

Real Madrid: 13. Lunin – 17. Vazquez, 6. Fernandez, 22. Rudiger, 23. Mendy – 15. Valverde, 18. Tchouameni, 8. Kroos – 11. Rodrygo, 5. Bellingham, 7. Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti

Rezerve: 1. Courtois, 25. Arrizabalaga – 12. Camavinga, 19. Ceballos, 21. Diaz, 20. Garcia, 24. Guler, 14. Joselu, 3. Militao, 10. Modric

Partida de pe Allianz Arena îl are la centru pe arbitrul francez Clement Turpin.

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni miercuri în manșa tur Dortmund și PSG.

De știut înaintea meciului de pe Allianz Arena

  • Rezultatele obținute de Bayern Munchen în acest sezon de Champions League - Primul loc în Grupa A: 4-3 (acasă) și 1-0 (deplasare) cu Manchester United, 2-1 (d) și 0-0 (a) cu Copenhaga și 3-1 (d) și 2-1 (a) cu Galatasaray. Optimi: 0-1 (d) și 3-0 (a) cu Lazio Roma. Sferturi: 2-2 (d) și 1-0 (a) cu Arsenal.
  • Rezultatele obținute de Real Madrid în acest sezon de Champions League - Primul loc în Grupa C: 1-0 (a) şi 3-2 (d) cu Union Berlin, 3-2 (d) şi 4-2 (a) cu Napoli, 2-1 (d) şi 3-0 (a) cu Braga. Optimi: 1-0 (d) şi 1-1 (a) cu RB Leipzig. Sferturi: 3-3 (a) și 1-1, 4-3 după lovituri de departajare (d) cu Manchester City.
  • Galacticii se pot lăuda cu 14 „urecheate”, fiind de altfel și recordul de trofee câștigate în Champions League (pe doi se găsește AC Milan, cu 7). Bayern Munchen este a treia cea mai titrată echipă din această competiție, cu 6 trofee (la fel ca Liverpool).
  • Dacă Bayern va trece de Real, vom avea parte de reeditarea unei finale recente: bavarezii au învins pe Borussia Dortmund în finala din 2013 și pe PSG în ultimul act al ediției din 2020.
  • Real Madrid (17) și Bayern Munchen (13) sunt echipele cu cele mai multe prezențe în semifinalele Champions League.
  • Bayern Munchen și Real Madrid s-au întâlnit de 26 de ori în competițiile UEFA. Echipa din Germania s-a impus de 11 ori (39 de goluri marcate), trupa din Spania a câștigat 12 meciuri (41 de goluri înscrise), iar 3 partide s-au terminat la egalitate.
  • Cele două s-au duelat ultima oară în semifinalele ediției din 2018, iar Real s-a impus cu 4-3 la general (victorie cu 2-1 în deplasare și remiză pe teren propriu, 2-2).
  • Bayern Munchen a pierdut titlul în Bundesliga (în fața echipei Bayer Leverkusen), după 11 sezoane consecutive în care a fost campioană a Germaniei.
  • Real Madrid este foarte aproape de un nou titlu de campioană a Spaniei. Cu cinci etape înainte de finalul sezonului de la LaLiga, echipa lui Carlo Ancelotti are 11 puncte peste rivala Barcelona (locul 2).