Comedia Nuntă în Basarabia în regia lui Nap Toader, coproducţie România, Republica Moldova şi Luxembourg, a fost selectată la prestigiosul Montreal World Film Festival în cadrul secţiunii Focus on World Cinema.

Nunta in Basarabia, regia Nap ToaderFoto: www.NuntaInBasarabia.ro

Festivalul de la Montreal va avea loc între 26 august şi 6 septembrie, iar prin selecţia de filme din peste 70 de ţări se constituie într-unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din America de Nord.

Nuntă în Basarabia este o comedie romantică- povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi, care decid să facă nuntă cu dar în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă.

Filmul a fost deja premiat la Tallinn Black Nights Film Festival în decembrie 2009 cu Premiul Special al Juriului. La gala de premiere a festivalului, cunoscutul producător rus Alexander Rodniansky, preşedintele juriului EurAsia, declara că Nuntă în Basarabia este un film care transmite un puternic mesaj de toleranţă şi speranţă şi care a ajutat să fie înţeleasă realitatea unei regiuni puţin cunoscute, Basarabia, un univers care celebrează umanitatea şi bucuria de a trăi.

Publicul din România a avut ocazia să vadă filmul în avanpremieră la festivalurile de la Cluj, Timişoara, Bucureşti şi Sighişoara, iar lansarea în cinematografe este prevăzută pentru toamna lui 2010.