Fundatia Federala a Culturii din Germania si Cinemateca germana programeaza in cadrul Berlinalei din februarie un program special cu ocazia implinirii, in toamna lui 2009, a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului. Programul se intituleaza "After Winter Comes Spring"/"Dupa iarna vine primavara", iar printre tarile participante se numara si Romania.

Programul cuprinde filme realizate atat in Germania, cat si in Europa de Est in ultimii zece ani ai Razboiului Rece - filme care contin germenii schimbarilor care urmau sa vina. Unele dintre aceste filme sunt realizate in studiourile oficiale din Romania, Cehoslovacia, Bulgaria, Ungaria, RDG, URSS, Polonia. Altele sunt semnate de artisti underground.

Vor fi prezentate nu doar filme de fictiune si documentare, ci si filme de animatie si experimentale. Numele lui Krzysztof Kieslowski si Jan Svenkmajer sunt cele mai rasunatoare din selectia care mai cuprinde filme realizate de Piotr Szulkin, Andras Jeldes, Rashid Nugmanov, Helke Misselwitz sau Petar Popzlatev.

Unele dintre filme vor fi aratate la Berlinala pentru prima oara.