Cel mai vechi festival de film din lume - Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia - va avea loc la începutul lunii septembrie, așa cum este programat în mod obișnuit a anunțat duminică Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, unde se află celebrul oraș, potrivit Reuters.

În luna ianuarie, organizatorii festivalului au anunţat că ediţia din acest an, cea de-a 77-a, va fi prezidată de actriţa Cate Blanchett.

Din cauza restricţiilor impuse de coronavirus și în industria cinematografică, la ediţia din acest an a festivalului vor participa, probabil, mai puţine filme decât de obicei, a spus Zaia. El este şi membru în consiliul director al companiei Biennale di Venezia, organizatoarea festivalului.

Festivalul de Film de la Cannes, cel mai mare din lume, a fost nevoit să-şi amâne ediţia de anul acesta din cauza pandemiei.

Autorităţile italiene vor să ridice restricţiile de călătorie începând cu 3 iunie, iar cetăţenii celorlalte state din Uniunea Europeană vor putea intra în Italia fără a mai fi obligaţi să stea o perioadă în carantină. Italia a înregistrat 119 noi decese din cauza COVID-19, duminică, iar bilanţul a ajuns astfel la 32.735.