KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 4 și 7 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia aniversară din noiembrie, 2018.

Micuta vrajitoareFoto: kinodiseea.ro

Printre producţiile care cu siguranţă vor încânta publicul tânăr în această primăvară, se numără îndrăgita animație franceză „Colț Alb”, în regia lui Alexandre Espigares, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Sundance iar pe cea națională la ediția X din 2018 a KINOdiseea, co-producția Elveția-Germania „Micuța Vrăjitoare”, în regia lui Michael Schaerer și filmul mongolez „Copiii lui Genghis”, regizat de Zolbayar Dorj. În total, la KINOdiseea Altfel sunt programate 6 proiecții, dintre care 5 sunt dublate live în cinematograf de către actori profesioniști.

COLȚ ALB (animație dublată live - 5 aprilie, ora 10:00 & 7 aprilie, ora 11:00) Sinopsis: Cea mai fidelă adaptare a cărții lui Jack London. Colț alb și prietenii lui canini numesc acasă splendida întindere a teritoriului Yukon, însă odată cu goana după aur a anilor 1980, viața devine foarte grea, din pricina căutătorilor de aur care vor să se îmbogățească. Va reuși oare Colț Alb să își schimbe destinul?

MICUȚA VRĂJITOARE (film dublat live – 4 aprilie, ora 10:00 & 6 aprilie, ora 13:00) Sinopsis: Micuța vrăjitoare are doar 127 de ani – mult prea tânără pentru congresul anual al vrăjitoarelor. Nu este încă suficient de mare pentru a fi o vrăjitoare adevărată, însă își dorește să devină una foarte pricepută. Această ambiție provoacă peripeții în lumea ei magică.

COPIII LUI GENGHIS va putea fi urmărit pe 7 aprilie, la ora 13:00. Sinopsis: În Mongolia, unde cel mai adesea oamenii învață să călărească înainte să învețe să meargă, cursele de cai reprezintă o tradiție importantă transmisă din generație în generație. Frații Dorj (12 ani) și Byambaa (8) speră că tatăl lor va depăși reticența de a-i învăța această faimoasă deprindere. Acest film emoționant despre curaj și familie ne oferă un portret intim al moștenirii culturale mongole Naadam Festival, o imagine rare pe marile ecrane.

Pe lângă cele 3 lungmetraje, la KINOdiseea Altfel, pe 6 aprilie, de la ora 11:00, va putea fi urmărit un calup de scurtmetraje dublate în limba română, dedicate publicului foarte tânăr (3-6 ani). Selecția de filme scurte se intitulează DORINȚE și cuprinde 10 animații și live-action, dintre cele mai apreciate ale anului trecut.

Biletele pentru proiecțiile din cadrul KINOdiseea Altfel se găsesc pe Eventbook: https://eventbook.ro/program/kinodiseea-altfel

Copii sub 14 ani: 7 lei

Adulți: 15 lei

Tarif acces copil + părinte: 20 lei

KINOdiseea, cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, este organizat de Asociația Culturală Metropolis. Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.