Lungmetrajul animat "The Emoji Movie" a fost desemnat "marele castigator" la cea de-a 38-a editie a premiilor Zmeura de Aur (Razzie Awards) 2018, trofee care recompenseaza cele mai slabe filme si performante actoricesti din anul precedent, scrie News.ro, citand hollywoodreporter.com.

"The Emoji Movie" a "castigat" la patru categorii ￯ "cel mai prost film", "cel mai prost scenariu", "regizorul cu cea mai slaba performanta" (Tony Leondis) si "cea mai proasta combinatie de actori pe marele ecran".

Filmul "Fifty Shades Darker" a fost desemnat "castigator" la doua categorii - pentru cea mai slaba interpretare intr-un rol secundar (Kim Basinger) si pentru "cel mai prost sequel".

In ciuda faptului ca anul trecut i-a fost acordat Trofeul Razzie Redeemer (atribuit un artist care a "castigat" in trecut Zmeura de Aur, dar care a reusit sa evolueze si sa isi amelioreze performantele artistice), gratie filmului sau "Hacksaw Ridge", Mel Gibson figureaza pe lista "premiantilor" din acest an. Lui Gibson i-a revenit premiul pentru cea mai slaba interpretare intr-un rol secundar, pentru aparitia sa in comedia "Daddy's Home 2".

Tyler Perry a fost numita actrita cu cea mai slaba interpretare intr-un rol principal, pentru aparitia ei in filmul "Boo! A Madea Halloween".

Tom Cruise a fost numit "cel mai prost actor" pentru interpretarea sa din "The Mummy". La aceasta categorie au mai fost nominalizati: Johnny Depp - un obisnuit al premiilor Zmeura de Aur - pentru "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales", Jamie Dornan, pentru "Fifty Shades Darker", Mark Wahlberg, pentru "Daddy's Home 2" si "Transformers: The Last Knight", si Zac Efron, pentru "Baywatch".

Premiile Zmeura de Aur sunt decernate in urma voturilor exprimate online de cei aproximativ 1.000 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation. Aceste premii, infiintate in 1981 de John J. B. Wilson, parodiaza premiile Oscar si ironizeaza cele mai slabe filme, scenarii, prestatii actoricesti si regizorale din industria cinematografica americana. Trofeele sunt decernate in mod traditional cu o zi inainte de gala de decernare a premiilor Oscar.