"BONDOC" intra din 23 septembrie in cinematografe
Filmul urmărește povestea lui Dan Bondoc, maestru la şah în vârstă de 78 de ani, care trăieşte singur în Bucureşti. Unicul său vis este să câştige campionatul organizat în memoria prietenului său decedat, marele jucător de şah Victor Ciocâltea. De-a lungul următoarelor zile, Bondoc este prins între bătăliile de pe tabla de şah, duse împotriva unor oponenţi mult mai tineri, teama că nu mai are rost pe lume şi sentimentul că mulţii săi ani îl transformă într-un jucător ineficace.
După prezența de anul trecut de la TIFF și Festivalul de film documentar Astra (Sibiu), Bondoc se întoarce pe marile ecrane. Filmul va putea fi văzut săptămâna aceasta în cadrul Festivalului Internațional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. Proiecția este programată miercuri 10 august, de la ora 17.00. Din 23 septembrie documentarul va rula în mai multe cinematografe din București și din țară.
Dan Vladimir Bondoc a făcut parte din generaţia celor mai mari şahişti români din perioada comunistă, alături de Victor Ciocâltea şi Florin Gheorghiu, iar în anii ’50 era considerat una dintre speranţele şahului românesc, după ce se clasase pe podium la campionatele naţionale.
Înainte de 1989 a participat la câteva turnee internaţionale, dar n-a reuşit nicio performanţă notabilă şi a rămas un veşnic talent irosit. Trăieşte în Bucureşti şi este catalogat de Federaţia Internaţională de Şah ca maestru FIDE (treapta a treia după „mare maestru internaţional“ şi „maestru internaţional“).
Mihai Mincan, Cristian Delcea și Mihai Voinea au semnat scenariul și regia, Luchian Ciobanu s-a ocupat de imagine, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan. Producător Radu Stancu.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”