Filmul "Box", de Florin Serban, a primit premiul criticii - FIPRESCI - la Festivalul de la Karlovy Vary, care s-a incheiat sambata. Potrivit unui comunicat de pe site-ul oficial al evenimentului ce se desfasoara in Republica Ceha, premiul i-a fost acordat lui Florin Serban pentru ca "a regizat in mod stralucit un portret al societatii romanesti contemporane". "(Florin) Serban a realizat un film in care fiecare cadru este extraordinar. A aratat, in mod precis, starea de spirit a personajelor sale (...) si a contribuit, din nou, la valoarea noului cinema romanesc", se mai arata in motivatia criticilor de specialitate, potrivit Agerpres.

Premiul Federation Internationale de la Presse Cinematographique (FIPRESCI) a fost anuntat inaintea galei de premiere de la Karlovy Vary, alaturi de premiul Juriului Ecumenic - ce a revenit filmului "Bob and the Trees", regizat de Diego Ongaro (SUA) - o mentiune speciala, oferita Evei Neymann (Ucraina), pentru "Song of Songs"- si premiul special FEDEORA, pentru un film din sectiunea speciala "East of the West". Acest ultim premiu a fost acordat peliculelor "Heavenly Nomadic", de Mirlan Abdikalikov (Kirgistan), respectiv "The Wednesday Child", de Lili Horvath (Ungaria, Germania).

Filmul "Box", de Florin Serban, a avut premiera mondiala in competitia celei de-a 50-a editii a Festivalului de la Karlovy Vary.

Aceasta productie ii prezinta, in roluri principale, pe Rafael Florea si pe Hilda Peter - doi iubiti care vin din lumi complet diferite. Rafael Florea, care joaca rolul unui pugilist, este actor neprofesionist.

"Cand am cautat un actor pentru personajul asta, am cautat peste tot, si in sali de box, si kickboxing, si MMA (Mixed Martial Arts-n.r.), si lupte libere. Dupa studenti la actorie, actori tineri si am ajuns la Rafael ... De departe era cel mai bun", declara Florin Serban, la finalul filmarilor pentru "Box", in 2013.

Florin Serban este regizorul filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier", pentru care a primit, la Berlinala 2010, Marele Premiu al Juriului si premiul "Alfred Bauer".

Printre invitatii editiei de anul acesta de la Karlovy Vary se numara actorii Richard Gere si Harvey Keitel.