Filmul 'Prinţesa Diana' în regia lui Oliver Hirschbiegel, povestea uneia dintre cele mai iubite figuri publice din ultimele decenii, va avea premiera în cinematografele din România pe 11 octombrie.

Rememorând ultimii ani din existenţa prinţesei, filmul prezintă felul în care Diana, interpretată de artista britanică Naomi Watts, luptă pentru a-şi găsi fericirea, trecând peste scurtele momente de singurătate şi depresie. În ciuda celebrităţii şi a statutului social, Diana nu a neglijat niciodată acţiunile caritabile, câştigând astfel simpatia unei lumi întregi.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a apreciat filmul ca fiind mult mai bun decât se aştepta, fiind de părere că pelicula este 'în special pentru doamne'.

'Filmul este mult mai bun decât mă aşteptam şi decât îl făceau praf ziarele, mai ales în Occident. Este mult mai ataşant şi deşi nu sunt o fană a prinţesei Diana, mi-a făcut-o mai dragă, ceea ce este un succes din partea regizorului, care este neamţ (n.r. - Oliver Hirschbiegel)', a declarat Irina Nistor pentru Agerpres.

Regizorul Oliver Hirschbiegel a căutat să treacă dincolo de etichetele sociale şi datele istorice, realizând un film despre Prinţesa Diana aşa cum nu a mai fost văzută până acum: cu toate trăirile, iubirile şi suferinţele ei.

Potrivit peliculei, prinţesa Diana şi medicul Hasnat Khan s-au cunoscut pe 1 septembrie 1995, prin intermediul lui Oonagh Toffolo, o prietenă a prinţesei, la un spital din Londra. Despărţită de prinţul Charles încă din decembrie 1992, Diana a avut parte de câteva aventuri amoroase dezamăgitoare. În momentul în care începea să se întrebe ce urma să facă cu viaţa ei, Diana începe să ţină tot mai mult la acest chirurg pakistanez şi, pentru o lună, reuşeşte să păstreze secretul despre noua ei relaţie.

Din film nu lipseşte nici Dodi Al-Fayed, cel despre care tabloidele spuneau că urma să se căsătorească cu prinţesa Diana.

Filmul 'Prinţesa Diana', distribuit de MediaPro Distribution, va putea fi văzut din 11 octombrie în cinematografe.