A şasea ediţie a Festivalul Internaţional de Film Digital Kinofest prezintă 200 de filme în premieră, între 26 şi 28 octombrie 2012, la Bucureşti. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Europa, Institutul Cervantes, Mansarda Bastilia, Energiea Pub şi ComicBookCity Café.

KINOFEST 2012Foto: Afis festival

Suntem consecvenţi – ba chiar încăpăţânaţi – în a aduce publicului român cea mai cuprinzătoare şi bună selecţie de scurtmetraje din România: peste 300 de filme, de pe şase continente, din care 200 sunt premiere în România. Competiţiile prezintă 90 de filme, toate premiere (în România), iar secţiunile sunt cele consacrate: 21 de filme la secţiunea Ficţiune, 43 de filme la Animaţie si 26 de filme la Micromovie. Secţiunea off-concurs (a patra secţiune a festivalului – noncompetitivă) prezintă 40 de producţii: trei programe de animaţii, un program de ficţiune şi un program de filme româneşti de ficţiune.

Potrivit comunicatului ARCEN, un singur film românesc va fi prezent în competiţie, la Ficţiune, dar alte două programe speciale vor fi dedicate creatorilor români, prezentând 21 de scurtmetraje.

Filmele din selecţia oficială 2012 vor putea fi vizionate la Cinematograful Europa, şi la Mansarda Bastilia.

Kinofest este cel mai important festival de film digital din România organizat începând din 2007. La cele cinci ediţii desfăşurate până acum, Kinofest a prezentat peste 1200 de scurt metraje, marea majoritate premiere în România, propunând la fiecare ediţie o selecţie unică şi de un înalt nivel artistic. Kinofest promovează genuri şi tehnici variate de filme, unele populare sau din contră mai puţin abordate la festivalurile autohtone. Festivalul îşi propune să promoveze noile viziuni în media, tehnologii inovative, artişti independenţi şi creaţiile lor – film, muzică şi arte vizuale.

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN este partener permanent al Festivalului începând cu anul 2011.

La Cinema Europa (Calea Mosilor nr. 127) intrarea costă 15 lei/zi (6-7 ore de proiecţii); biletele se pot cumpăra: în avans de la myticket.ro şi din magazinele Diverta; în zilele festivalului – de la locaţie. La Mansarda Bastilia (Piaţa Romană 5) intrarea costă 10 lei/zi, iar biletele se pot cumpăra, în avans şi în zilele festivalului, din librărie. La Energiea Pub, ComicBookCity Café şi la Institutul Cervantes intrarea este liberă.