Actorul Iurie Darie este internat la Spitalul de Urgenta Bagdasar-Arseni din Capitala pentru investigatii medicale de rutina, a declarat managerul unitatii sanitare, medicul Anca Buliman, citat de Mediafax. "Actorul este bine. A venit pentru investigatii medicale de rutina. Astfel de analize trebuie facute periodic de catre orice persoana", a spus Anca Buliman.

Iurie DarieFoto: AGERPRES

Potrivit managerului unitatii sanitare, Iurie Darie ar putea ramane in spital doua sau trei zile.

In varsta de 83 de ani, Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria".

Anul acesta, in martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera.