Filmul Boogie (2008) regizat de Radu Muntean va fi proiectat joi, 27 octombrie, în cadrul programului „Cinemateca Românească”, de la ICR Londra. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul susţinută de renumita actriţă Anamaria Marinca şi moderată de jurnalistul britanic Edward Lawrenson.

Boogie, regia Radu MunteanFoto: ICR Londra

Desfăşurat la sediul ICR Londra, programul „Cinemateca românească” prezintă cinefililor londonezi cele mai importante creaţii româneşti din toate timpurile, fiind menit să transforme sediul într-una dintre destinaţiile culturale permanente din Londra. Proiectul este organizat în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din Bucureşti.

Considerat filmul unei generaţii, Boogie spune povestea unui grup de tineri de 30 de ani care încearcă să împace viaţa de familie cu petrecerile, libertatea şi responsabilităţile, adolescenţa şi maturitatea. Boogie a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Cannes şi a primit numeroase premii dintre care amintim Special Mention la Palic Film Festival şi premiul pentru cel mai bun scenariu la Hamptons International Film Festival, ambele acordate în anul 2008. Până în luna decembrie, „Cinemateca” va mai prezenta producţiile Concurs (r. Dan Piţa, 1982) şi Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (r. Cătălin Mitulescu, 2006).