Liderul PLUS, fostul premier Dacian Cioloş, a anunţat că va face o nouă plângere la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) privind emisiunea „Viaţa Satului” de la TVR, în care a fost prezent pentru a doua oară șeful PSD, Liviu Dragnea, scrie Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

„Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte PSD, a folosit astăzi pentru a doua oară în ultimele săptămâni emisiunea "Viaţa Satului" de la TVR pentru a-şi face campanie electorală mascată din bani publici. Campania cu noi promisiuni de propagandă PSD pentru agricultori a fost difuzată pe un spaţiu de emisie folosit ilegal - pentru că "Viaţa Satului" nu este o emisiune de dezbateri şi promovare electorală. După prima emisiune, am făcut plângere la CNA, însă iată că Liviu Dragnea e deja recidivist şi vom mai face una, pentru că îmi amintesc cum TVR foloseşte un dublu standard”, a scris Dacian Cioloş, duminică, pe Facebook.

El reaminteşte că „în campania electorală din 2016, TVR a oprit de la difuzare o emisiune "Viaţa Satului"” la care el a participat în calitate de prim-ministru independent, „motivând cu 'evitarea oricăror interpretări în campania electorală'”, deşi el nu era competitor electoral. „Din păcate, televiziunea publică a derapat, de această dată, grav în braţele PSD şi ale lui Liviu Dragnea”, a mai scris Dacian Cioloş.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și ministrul Agriculturii, Petre Daea, au apărut din nou în emisiunea „Viața Satului”, difuzată duminica de Televiziunea publică. Cei doi au fost invitații emisiunii și săptămâna trecută, fapt criticat de Opoziție, care a acuzat că aceștia „au beneficiat de promovare electorală pe bani publici”.