Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, intr-o interventie la un talk-show tv, ca este "o chestiune de rationalitate politica" din partea celor "care nu sunt azi cu PSD" ca sa faca ce se poate "pentru ca PSD-ul sa nu puna mana si pe Presedintia Romaniei", relateaza Mediafax.

"Indiferent catre lucruri ii despart pe cei care nu sunt astazi cu PSD, este o chestiune de rationalitate politica si de instinct de conservare democratica sa facem ce putem pentru ca PSD-ul sa nu puna mana si pe Presedintia Romaniei", a spus Antonescu, vineri seara, la un talk-show de la B1TV.

Antonescu a sustinut ca "a discuta, cine daca si de ce este de dreapta este o discutie mai complicata decat aceea cine este impotriva PSD".

"Cred ca toate partidele care sunt in acest moment in opozitie pot sa fie parteneri de discutie. Dilema acestor alegeri prezidentiale este daca ele vor fi pro sau contra Basescu, asa cum crede Ponta si cum vrea sa-i faca pe romani sa creada, sau daca vor fi pro sau contra "toata puterea la PSD", asa cum mi se pare mie ca este real. De aceea discutam cine este contra PSD, nu cine este sau nu de dreapta", a comentat presedintele PNL, CrCrin Antonescu

Ponta: Anuntul privind o eventuala candidatura a mea la Presedintie il voi face la Targu Jiu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, ca anuntul privind o eventuala candidatura a sa la Presedintie il va face la Targu Jiu, oras care l-a trimis in Parlament, transmite Mediafax.

Intrebat de jurnalisti, sambata, la Targu Jiu, daca va candida la Presedintie, Victor Ponta a spus ca atunci cand va lua o decizie o va anunta in acest oras, care l-a trimis in Parlament, el fiind deputat de Gorj, in colegiul din Targu Jiu.

El a precizat ca, de altfel, a venit la Targu Jiu de fiecare data cand au fost alegeri si ca se va afla acolo si in 24 mai, cu o zi inaintea alegerilor europarlamentare.

Ulterior, Victor Ponta a participat, alaturi de mai multi ministri, la un miting electoral la Rovinari, la care au fost prezente cateva mii de persoane.

Ion Calinoiu, vicepresedinte al PSD la nivel national si presedinte al Consiliului Judetean Gorj, i-a spus lui Ponta, in fata participantilor la miting, ca ar putea face la Cotroceni mult mai mult decat oricine altcineva.

"Puteti sa faceti mai bine pentru romani, pentru Romania, mai mult decat orice altcineva. Ponta, presedintele tuturor romanilor", a spus Calinoiu, in apaluzele multimii, care a scandat "Ponta la Presedintie, Basescu la puscarie".