Un pitbull scăpat de sub control de către stăpâni în parcul din centrul Ploieştiului a muşcat trei persoane, printre care un jandarm. Poliţia a întocmit dosar penal pentru cei doi stăpâni ai câinelui şi verifică dacă animalul este inscris în baza de date pentru câini din rase periculoase, anunta Mediafax.

Animalul se afla în parc împreună joi seara cu stăpânii săi, un bărbat şi o femeie, iar la un moment dat câinele a devenit agresiv şi a muşcat un băiat şi o fată. Cei doi au sunat la 112, iar la locul incidentului a ajuns o patrulă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist şi un jandarm. Animalul l-a atacat şi l-a muşcat şi pe jandarm.

În cele din urmă, angajaţi ai Parcului "Constantin Stere" din Ploieşti, unde funcţionează un adăpost pentru câini şi un serviciu veterinar, au mers în parcul din centrul oraşului şi au luat în custodie câinele, care va fi supus unor investigaţii medicale. Persoanele muşcate au fost transportate la spital, însă nu a fost necesară internarea lor.

La rândul lor, şi proprietarii câinelui agresiv au fost duşi la spital întrucât se pare că se aflau în stare de ebrietate şi deveniseră irascibili, a spus Radu Dan. Cei doi au fost amendaţi şi sunt cercetaţi penal pentru neluarea măsurilor necesare pentru ca acest incident să nu aibă loc, iar poliţiştii verifică dacă animalul figurează în baza de date în care sunt înscrişi câinii din rase periculoase.

Directorul Parcului "Constanin Stere", Cătălin Vlad, a declarat, vineri, că animalul va fi ţinut sub supraveghere timp de zece zile, pentru a aştepta rezultatele analizelor în cazul celor trei persoane atacate. Catalin Vlad a precizat că animalul este în continuare agresiv, fiind ţinut izolat, iar medicul veterinar din cadrul parcului a incercat să se apropie de el fără succes.