Sorina Petronela Tone, consilier la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor, a ramas fara permisul de conducere, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce a fost prinsa conducand cu 156 de kilometri la ora pe o sosea din judetul Iasi, in afara localitatii, anunta TeleM.ro. Demnitarul a fost prins de radar circuland cu 156 de kilometri la ora pe un sector de drum unde viteza este limitata la 100 de kilometri la ora.

Sorina Tone (33 de ani) era in timpul liber si a declarat pentru "Tele M" ca se intorcea spre Bucuresti de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei din Iasi si a incercat sa dea vina pe politisti pentru faptul ca a depasit cu mult viteza legala: "Domnii politisti ... au facut treaba asta intentionat. Pentru ca eu, in localitate, am circulat regulamentar, domnul politist era undeva pe mijlocul strazii, am avut impresia ca o sa dea un pas inapoi, mi-a fost teama ca era sa dau peste dumnealui. Am claxonat, s-a urcat intentionat in masina si m-a urmarit pana am iesit din localitate ca sa poata sa ma prinda radarul. E ok, am inteles, mi s-a suspendat permisul, nu este niciun fel de problema... Procesul verbal l-am si platit. Domnul politist, practic, m-a provocat. Nu a fost nimic altceva decat provocare. Domnul politist mi-a spus ca seful lui i-a spus sa-mi ia permisul", a declarat Sorina Petronela Tone.

"Conducatorul auto a fost depistat ruland cu viteza de 156 km/h, intre localitatile Podu Iloaiei si Letcani. A fost sanctionat contraventional conform OUG 195/2002 (320 de lei amenda - n.red.), care prevede circulatia pe drumurile publice", a declarat Alina Vezeteu, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

TeleM.ro scrie ca Sorina Tone a fost arestata pentru 6 luni in 2004, dupa ce a primit mita de la administratorii mai multor firme, carora le promitea sa le obtina mai usor carnete cu foi de parcurs pentru transport international de persoane. Dupa o jumatate de an petrecuta dupa gratii, ea a fost condamnata la inchisoare cu suspendare.