Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a postat pe blogul personal o scrisoare deschisa adresata lui Dan Voiculescu pe care il acuza ca de doua saptamani "subordonatii" sai ii "hartuiesc rudele, pana si pe cele mai indepartate". "Stiu, domnule Felix, ca va este foarte greu sa va dezobisnuiti de manevrele securistice pe care le-ati utilizat cu atat succes in afaceri si politica, insa este trist ca ii invatati acelasi lucru si pe mai tinerii dumneavoastra subordonati. Faptul ca dumneavoastra ati ales sa va turnati rudele de sange la Securitate in timpul regimului comunist este reprobabil si nu poate fi folosit ca exemplu de buna practica in relatiile familiale", scrie Udrea pe blog.

Elena UdreaFoto: Agerpres

Redam mai jos textul integral al scrisorii adresate de Elena Udrea lui Dan Voiculescu:

"Inteleg ca atasamentul si implicarea dumneavoastra in promovarea nobilelor idealuri ale USL nu cunoaste limite, insa ultimele actiuni pe care oamenii platiti de dumneavoastra le-au intreprins sunt descalificante. De doua saptamani, subordonatii dumneavoastra imi hartuiesc rudele, pana si pe cele mai indepartate, fapte pe care le calific drept degradante si care depasesc limita bunului simt.

Cand am intrat in politica, mi-am asumat personal toate riscurile aferente. Familia mea (mama, fratele, cumnata, copiii lor si celelalte rude) a stat departe de viata publica, membrii familiei neavand functii publice si servicii platite de la stat. Prin urmare, membrii familiei mele nu au de ce sa fie hartuiti de asa-zisi jurnalisti.

Stiu, domnule Felix, ca va este foarte greu sa va dezobisnuiti de manevrele securistice pe care le-ati utilizat cu atat succes in afaceri si politica, insa este trist ca ii invatati acelasi lucru si pe mai tinerii dumneavoastra subordonati.

Faptul ca dumneavoastra ati ales sa va turnati rudele de sange la Securitate in timpul regimului comunist este reprobabil si nu poate fi folosit ca exemplu de buna practica in relatiile familiale.

Sa loviti in mine este una, dar sa loviti in membrii familiei mele doar pentru a incerca sa ma discreditati demonstreaza josnicia de care dati dovada.

Am observat ca nu va dati in laturi de la a minti, a dezinforma, a truca, a manipula, insa provocarea directa a rudelor mele este ultima treapta pe care o puteati parcurge inainte de a ne agresa fizic pe mine si pe membrii familiei mele.

Parintii mei m-au crescut in spiritul unitatii si grijii fata de familie. Pentru mine, familia e un lucru sfant si asa va ramane, indiferent de presiunile pe care oameni lipsiti de caracter si imaginatie le-ar exercita asupra noastra.

Va cer imperativ sa incetati urmarirea, intimidarea si provocarea familiei mele. Este vorba de oameni obisnuiti, cu reactii normale, care nu au exercitiul securistic al disimularii si care nu isi doresc altceva decat sa traiasca in liniste, departe de camerele de luat vederi.

Domnule Voiculescu, stati departe de familia mea si nu incercati, prin tehnici care v-au consacrat ca turnator, sa continuati sa distrugeti vieti si destine!"

Potrivit Antena 3, o echipa de jurnalisti a postului de televiziune ar fi fost injurata si atacata, joi dimineata, de catre Adrian Valentin Udrea. Postul de televiziune sustine ca Adrian Valentin Udrea ar fi "fratele secret" al ministrului Elena Udrea.