Ceremonialul de depuneri de coroane organizat duminica de Fortele Navale cu ocazia Zilei Marinei, la Monumentul "Crucea Marinarilor" din Constanta, a fost perturbat de reprezentantii revolutionarilor, care, suparati ca nu au fost inclusi in program, au aruncat coroana pe care o pregatisera in mare, relateaza Mediafax.

Duminica, intre orele 11.30 si 12.20, Statul Major al Fortelor Navale a organizat un ceremonial de depuneri de coroane la Monumentul "Crucea Marinarilor", manifestare prilejuita de Ziua Marinei.

Potrivit reprezentantilor SMFV, festivitatile au fost perturbate de catre reprezentantii revolutionarilor constanteni, care au venit cu o coroana de flori desi nu fusesera inclusi in programul manifestarii.

Suparati ca programul ceremoniei nu a fost schimbat, iar momentul depunerii de coroane s-a incheiat, revolutionarii prezenti la Monumentul "Crucea Marinarilor" au aruncat coroana pregatita pentru eveniment in apele marii.

Alaturi de reprezentantii revolutionarilor constanteni a fost prezent si Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

"Am fost invitat de Asociatia de Revolutionari din Constanta, o onoare pentru mine", a spus Miron Cozma, care a venit insotit de sotia sa, Marilena Nitu.

Cozma a spus ca nu este normal sa nu li se permita depunerea coroanei de flori la Monumentul "Crucea Marinarilor" si de aceea s-a hotarat aruncarea coroanei respective in mare.

Manifestari similare, cu depuneri de coroane, au mai avut loc, duminica, la Mangalia, la Monumentul "Marinarului Erou", si la Tulcea, la Cimitirul Eroilor.

In programul zilei de duminica mai figureaza, intre orele 19.00 si 20.30, demonstratii artistice ale Muzicii Militare a Fortelor Navale, care va sustine o reprezentatie pe faleza din fata Comandamentului Flotei si in Piata Ovidiu.