Peste 110 soferi au fost amendati pe Autostrada Soarelui A2, in numai patru ore, pentru depasirea vitezei legale, in urma unei actiuni a Sectiei de Politie Autostrazi, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Politistii au organizat, intre orele 8.00 si 12.00, o actiune pentru reducerea numarului accidentelor rutiere si a consecintelor acestora, comise pe fondul nerespectarii normelor rutiere legate de viteza de deplasare pe drumurile publice si a normelor ce reglementeaza transporturile de marfuri si persoane, potrivit unui comunicat de presa al IGPR.

In cadrul actiunii au fost folosite mai multe radare "in cascada", printre care si sistemele de masurare a vitezei de tip TRU-CAM, ce masoara viteza masinilor prin sistemul undelor laser.

Soferii opriti ca urmare a nerespectarii regimului legal de viteza au fost controlati si pentru a stabili daca au consumat alcool, daca au defectiuni tehnice minore la autovehicule sau marfuri fara documente de provenienta.

In urma actiunii, au fost constatate 221 de contraventii, fiind depistati 114 soferi care au depasit limita legala de viteza. De asemenea, au fost aplicate 38 de sanctiuni pentru nerespectarea normelor ce reglementeaza activitatea transporturilor rutiere de marfuri si persoane, 30 de conducatori auto au fost amendati pentru conducerea de autovehicule cu defectiuni tehnice, trei conducatori auto au fost sanctionati pentru savarsirea unor abateri privind transportul rutier, iar alti 35 pentru alte abateri incriminate de Legea privind circulatia pe drumurile publice.

Totodata, politistii au retinut doua permise de conducere, dintre care unul pentru nerespectarea regimului legal de viteza si unu pentru sub influenta bauturilor alcoolice si au retras din circulatie 27 certificate de inmatriculare, dintre care 24 pentru conducerea de autovehicule cu defectiuni tehnice.