Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat luni ca politistii care au intervenit in scandalul produs la Deta in noaptea de 23 spre 24 iulie au actionat conform procedurilor pe care noi le avem in astfel de interventii. "Nu s-a putut retine abateri disciplinare in sarcina politistilor", a spus Popa, care a prezentat rezultatele evaluarii efectuate de specialisti din cadrul Directiei Control Intern din Inspectoratul General al Politiei Romane la Politia orasului Deta.

Legat de activitatea politiei din Deta, Popa a spus ca "au fost constatate multe neajunsuri in activitatea politistilor de-acolo". Acestea vor face obiectul unei verificari extinse, ce vizeaza trei ofiteri si sapte agenti, care "nu si-au indeplinit o parte importanta a atributiilor de servici pe care le aveau", a afirmat seful Politiei Romane.

Scandalul din Deta

In urma cu o saptamana, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandalul de la terasa din centrul orasului Deta.

Cei trei tineri injunghiati, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost transportati la spital. Doi dintre raniti au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, starea lor fiind stabila, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

In aceasta cauza sunt cercetati atat fiii primarului din Deta, cat si alte trei persoane. Cinci dintre acestia au fost retinuti fiind acuzati de trei infractiuni de loviri sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, respectiv "portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a unor obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire".

Seful Politiei din Deta, Ioan Viorel Golosie, in cazul caruia a fost inceputa cercetarea prealabila in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din functie.