Tribunalul Constanta a respins, miercuri, actiunea Prefecturii Constanta de anulare a hotararii Consiliului Judetean (CJ) care prevedea organizarea unui referendum privind reorganizarea administrativa, decizia nefiind insa definitiva, transmite Mediafax. Potrivit site-ului Tribunalului Constanta, magistratii au respins actiunea Prefecturii ca fiind neintemeiata. Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Constanta.

Consilierii PSD si PNL au votat in sedinta extraordinara din 22 iunie a Consiliului Judetean in favoarea organizarii in 17 iulie a unui referendum privind reoganizarea administrativa. Atunci, consilierii PDL au refuzat sa participe la sedinta motivand ca a fost convocata nelegal.

Ulterior, in 23 iunie, prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a atacat in instanta hotararea CJ, sustinand ca tema este de interes national, si nu local, iar CJ nu putea convoca sedinta extraordinara pe acest subiect deoarece nu este prevazut in lege.

In cazul in care decizia Tribunalului Constanta va fi mentinuta si de Curtea de Apel, atunci referendumul va fi organizat in prima duminica dupa trecerea a cel putin 20 de zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii instantei de judecata.