O parte dintre angajatii RATB au renuntat la protest si s-au intors pe traseu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spunand ca le multumeste pentru ca "au dat dovada de maturitate" si au inteles ca trebuie sa serveasca intereselor bucurestenilor.

Soferii si vatmanii RATB care au protestat vineri sunt sunt nemultumiti ca, odata cu introducerea traseelor de noapte, nu li se mai asigura transportul de la domiciliu catre autobaza si cel catre casa la finalul programului de noapte, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Reprezentantii Primariei Capitalei au precizat ca daca va fi mentinut actualul sistem de transport al soferilor, municipalitatea ar continua sa plateasca 16 milioane de lei pe an.

Conducerea RATB discuta de mai multe ore cu o delegatie a soferilor care au declansat protestul spontan si au venit la sediul Regiei pentru a cere mentinerea curselor speciale pentru transportul angajatilor.

Decizia de a retrage aceste curse speciale a fost luata odata cu introducerea traseelor de noapte in Capitala, care vor circula incepand de vineri, de la ora 23.00.

Reprezentantii Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti sustin ca soferii RATB nu au fost informati in prealabil cu privire la decizia conducerii regiei de a infiinta cele 23 de trasee de noapte cu autobuzul.