Un candidat care a sustinut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic de Constructii "Anghel Saligny" din Cluj-Napoca si care fusese declarat admis a facut contestatie pentru marirea notei la biologie, insa dupa recorectare lucrarea sa a fost depunctata, iar elevul a picat bacalaureatul, anunta Mediafax. Tanarul fusese initial notat cu 6,01 la proba de bilogie, insa dupa ce a facut contestatie si lucrarea sa a fost recorectata, a primit nota 4,80.

Reprezentantii Colegiului Tehnic de Constructii "Anghel Saligny" din Cluj-Napoca au declarat vineri ca la aceasta unitate scolara, care a fost centru de examinare pentru bacalaureat, un singur elev respins care a depus contestatie a fost declarat admis: "La Colegiul Tehnic de Constructii Anghel Saligny, care a fost centru de examinare, un singur elev declarat respins initial dupa bacalaureat a fost declarat admis dupa contestatii. A fost si un elev care a luat bacalaureatul, dar a depus contestatie la biologie - desi a obtinut nota 6,01 - pentru marire de nota, iar dupa corectarea lucrarii a fost depunctat cu peste un punct, a primit nota 4,80 si a fost declarat respins. A picat bacalaureatul dupa contestatii", au spus reprezentantii unitatii scolare.

Lucrarile contestate din judetul Cluj au fost recorectate la Arad.

Inspectoratul Scolar Judetean Cluj a inregistrat, luni, 2.355 de contestatii din partea elevilor nemultumiti de media obtinuta la bacalaureat, reprezentand 85,8 la suta dintre cei respinsi, cele mai multe fiind depuse la limba si literatura romana. In judetul Cluj s-au inscris la examenul de bacalaureat 6.202 elevi, dintre care 5.988 s-au prezentat la probe, iar 3.238 (54,07 la suta) dintre acestia au promovat, acestea fiind rezultatele inainte de contestatii.

Vineri dimineata, la centrele de examen din judet a inceput afisarea rezultatelor finale, dupa solutionarea contestatiilor, acest proces facandu-se treptat, iar datele urmand sa fie centralizate ulterior de ISJ.