Presedintele Traian Basescu, care participa la Consiliul European de vara al Uniunii Europene, a refuzat vineri sa comenteze declaratiile dure pe care le-a facut la adresa regelui Mihai, pe care l-a acuzat de tradarea interesului national si ca a fost "sluga" rusilor.

"Doamna, este o problema interna", a raspuns Traian Basescu, intrebat de o ziarista cum comenteaza declaratiile referitoare la regele Mihai.

La insistentele ziaristei, care solicita mai multe clarificari, Basescu a replicat: "Si tocmai la Bruxelles v-ati gandit ca nu puteti dormi de clarificari?".

Traian Basescu a declarat miercuri seara, la B1 TV, ca "abdicarea regelui Mihai a fost un act de tradare a interesului national".

"Vedeti, noi inca nu ne asezam corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toti si pentru istorie, Antonescu ramane responsabil de Holocaust impotriva evreilor si a tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce. Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci. Asta (maresalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dam averi, iar pe altii ii consideram criminali de razboi - seful de stat si prim-ministru. Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam, de toate pacatele?", a sustinut Traian Basescu.