Guvernul a discutat, in sedinta de miercuri, un text de act normativ privind combaterea traficului şi consumului de substanţe etnobotanice, cu efecte asemănătoare drogurilor, însă este nevoie de notificarea Comisiei Europene înainte de adoptare, au declarat surse guvernamentale, citate de Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a confirmat informaţia, precizand ca grupul guvernamental de lucru pentru redactarea actului normativ a ajuns la o concluzie, însă proiectul va fi adoptat în Guvern după ce va fi notificată Comisia Europeană.

"Suntem pe ultima sută de metri. Grupul de lucru a ajuns la o concluzie privind conţinutul actului, dar, înainte de adoptarea în Guvern, trebuie notificată Comisia Europeană, conform procedurilor. După această etapă, care credem că se va desfăşura rapid, Guvernul va decide forma în care va fi promovat actul normativ", a declarat Ioana Muntean.

Proiectul privind combaterea traficului şi consumului de substanţe etonobotanice prevede interzicerea acestor amestecuri şi înăsprirea sancţiunilor pentru comercializarea lor, inclusiv pedeapsa cu închisoarea.