Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante familiei scriitorului Fanus Neagu, care a decedat marti dimineata, la varsta de 79 de ani. "A fost simbolul unei generatii care a asumat literatura ca expresie a libertatii si a valorii," a afirmat seful statului.

Mesajul presedintelui:

"Am primit cu tristete vestea plecarii dintre noi a scriitorului Fanus Neagu. Personalitate insemnata a culturii romane, Fanus Neagu ne-a daruit, prin intreaga sa activitate de peste 50 de ani, o opera valoroasa prin maiestria sa artistica si prin forta metaforei cu care a surprins perioada pe care a traversat-o. A fost simbolul unei generatii care a asumat literatura ca expresie a libertatii si a valorii.

Fanus Neagu va ramane in amintirea noastra pentru devotamentul cu care s-a dedicat vocatiei sale remarcabile de scriitor.

Sincere condoleante familiei, prietenilor si tuturor celor care i-au ramas alaturi in suferinta. Dumnezeu sa-l odihneasca!"

Scriitorul si dramaturgul Fanus Neagu a murit, marti dimineata, la Spitalul Elias din Capitala, la varsta de 79 de ani. Suferea de cancer de prostata in faza terminala.