Deputatul social-democrat a fost audiat, miercuri, de catre procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), intr-un dosar legat de presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, transmite Agerpres. Potrivit informatiilor, Hrebenciuc ar fi audiat in calitate de martor.

La iesirea de la audierile care au durat circa o ora, Viorel Hrebenciuc a declarat ca a fost citat in dosarul Nicolescu si ca a raspuns la toate intrebarile procurorilor.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, in acelasi dosar ar urma sa fie audiat si senatorul PSD Catalin Voicu, in prezent arestat preventiv.

Sursele citate spun ca audierea celor doi ar putea avea legatura cu extinderea cercetarilor in dosarul lui Constantin Nicolescu, existand suspiciunea ca Nicolescu ar fi incercat sa influenteze modul in care functioneaza justitia prin promovarea unui magistrat de la Curtea de Apel Pitesti intr-o functie de conducere.

Tribunalul Arges a dispus, pe 27 ianuarie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Constantin Nicolescu, retinut de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Pe 2 februarie, Curtea de Apel Pitesti a admis recursul fata de masura arestarii preventive dispusa de Tribunalul Arges, Constantin Nicolescu urmand sa fie cercetat in stare de libertate.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005 si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.