Bucuresti punkt Bonn, emisiune HotNews.ro-DW

AUDIO Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex: Am primit amenintari cu moartea. Cei de la Protectia Copilului au venit sa vada daca nu trebuie sa-mi fie luati copiii in plasament

de Sorana Mihailescu     HotNews.ro
Vineri, 11 februarie 2011, 22:29 Actualitate | Esenţial


Vasile Lincu
Foto: AGERPRES
Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex​ sustine ca, in urma prezentarii jocului de sah in cazul arestarilor de la vami, a primit amenintari. El a  facut aceste afirmatii in emisiunea Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle. "Daca actionezi, trebuie sa se intample si o reactie" - a precizat Vasile Lincu. In legatura cu declaratia de avere, acesta a precizat ca "este peste medie", dar o poate justifica prin faptul ca tatal sau a lucrat si lucreaza de 11 ani in Germania.
Vasile Lincu nu a spus nume de pe tabla de sah, insa a lasat sa se inteleaga faptul ca o piesa importanta - "nebunul", ar putea fi un lider de sindicat care l-a amenintat, inclusiv la televizor. Mentionam ca, in ultima perioada, Vasile Lincu a avut discutii aprinse la tv cu Vasile Marica, liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.
Fragmente din emisiune:

Ati facut o comparatie foarte interesanta in acest scandal al vamilor. Lucratorii vamali sunt pionii pe tabla de sah, sefii de la vama sunt caii. Cine este regele, cine este regina?


Regele? M-am ferit sa dau nume si nici macar functie. Este cea mai importanta piesa de pe tabla de sah, cred ca nu vom afla niciodata. Si cred ca nu e bine sa stim. Cum in America sunt anumite actiuni care nu se stiu de 40 -50 de ani poate, nici acum nu stim cine a apasat pe tragaci si nici nu e bine sa se afle.

De ce nu e bine sa se afle? In fond, combaterea coruptiei la nivel inalt este una dintre prioritatile autoritatilor de la Bucuresti...cine ar avea interes sa ascunda?


Sa facem o supozitie: daca ar fi serviciile secrete, daca ar fi un prim ministru de la un moment dat, daca ar fi o anumita persoana pe care noi nici nu ne gandi sa o bagam in ecuatie, sau poate fi ceva utopic. Dar exista probabilitatea sa nu existe, sa nu ajungem la rege. Sa nu aflam. Desi putem trai cu impresia ca piesele pe care le-am numit "regine" sa fie chiar regele. De multe ori, am vazut in media ca se denumesc partidele sau oameni importati din partid ca fiind regine. Cred ca ne multumim daca am ajunge la regine si oricum, satisfactia ar fi aceeasi, daca am gasi asa-zisii beneficiari finali.

Dumneavoastra aveti vreo banuiala, aveti informatii?


Chiar daca am informatii si nu am probe, chiar daca am informatii care conduc catre anumite persoane, nu le pot face publice decat daca am dovezi directe. Si chiar si in aceasta situatie - evident, unde am probe si informatii, va asigur ca le-am prezentat organelor de cercetare penala - nu voi prezenta public decat in anumite situatii pe care eu le consider ca fiind oportune la momentul respectiv.

Si credeti ca, pana la urma, in aceasta caracatita, sunt sacrificati doar pionii?


De data asta am vazut ca s-a mers mai departe. Am spus la un moment dat ca piesa cea mai importanta de pana acum a fost calul - seful de vama de la Halmeu. Calul facea legatura la o piesa superioara, si anume tura. De altfel, s-a si demonstrat acest lucru. Tura, teoretic, ar face legatura la o alta piesa, de asemenea, importanta dar si de acelasi nivel...daca ne-am referi la presupunea, logica de altfel, ca presedintele ANAF nu este strain de aceasta situatie, eu as numi-o tot tura. Eu zic ca sunt mai multe regine, au fost mai multe regine si de-a lungul timpului si au fost mai multe ture. Nu as vrea sa ne oprim doar la persoanele care in acest moment sunt piesele de sah, trebuie sa mergem si in trecut.

S-a tot spus ca aceasta caracatita a spagilor de la vami s-a intins pana la partidele politice. Aveti idee ce partide sunt implicate?


Chiar daca cunosc, nu vreau sa fac declaratii pe aceasta tema, pentru a nu fi speculate de mass-media, cel mai bine este sa luam comunicatele oficiale ale organelor de cercetare penala.

Ati afirmat ca Romania nu este pregatita pentru o schimbare si nici presa nu este dispusa sa prezinte numele pieselor importante de sah. Cum credet ca va evolua pana la urma situatia? In opinia dvs, capetele incoronate nu vor cadea, probabil..dar care ar fi pasii ce ar trebui facuti asa incat sa se faca o mai buna curatenie in vami?


Eu cand am afirmat asta am avut in vedere trecutul. Au mai fost cateva incercari de-a lungul timpului si s-au oprit la nivel de pioni. Ba mai mult, anumite piese au capatat valori superioare, au avansat in functia publica sau in functii politice. Nu credeam ca se va ajunge nici la nivel de tura. De abia dupa ce am vazut ca a aparut calul, mutarea logica era la nivel de tura. Declaratiile presedintelui Romaniei este, cred, cea care ar putea fi decisiva in acest joc si cred ca vor aparea si alte piese, dar sunt convins ca vom urgenta finalul acestui joc daca identificam piesa centrala si anume nebunul - persoana care cunoaste tot si a cunoscut de-a lungul timpului si cunoaste si in acest moment. Este persoana care face legatura intre piesele de la baza piramidei pana la varf. Varful reprezinta, in opinia mea, regina. Vreau sa va fac o precizare: de-a lungul timpului, mass-media a prezentat opiniei publice diferite nume de piese, doar ca nu s-a mers mai departe si nu a avut o finalitate. In anumite situatii, stiind ca institutiile statului ar fi trebuit sa se autosesizeze - nu cred ca exista vreun jurnalist care sa afirme ceva de cineva fara sa aiba si probe. Pentru a nu exista riscul ca DNA-ul sa nu se autosesizeze, noi, ca sindicat am solicitat Directiei Nationale Anticoruptie sa verifice materialul publicat intr-un ziar. Nu am primit nici un raspuns la momentul respectiv, vorbesc de 2005-2006, perioada in care am ajuns la concluzia ca respectivii aveau imunitate totala.

Se stie de foarte multi ani ca multi vamesi sunt corupti, multi politisti de frontira sunt corupti. In campania de arestari de zilele acestea, sunt insa doua probleme uriase: de ce au fost lasate aceste filiere sa functioneze atata timp si in beneficiul cui?


As dori sa ne concentram pe aceasta partida, sa o finalizam si apoi putem comenta de ce nu s-a facut pana acum. Trebuie sa apreciem ca se face in acest moment, sa finalizam ceea ce am inceput si sa nu mai deschidem o alta partida in acelasi timp.

Toti romanii cunosc aceste realitati. Unii incearca sa profite de ele, altii incearca sa le ocoleasca. Exista o anumita neincredere a populatiei fata de lucratorii vamali, indiferent daca acestia isi fac foarte bine treaba sau - din contra - au mainile murdare. Si acum se pune problema declaratiilor de avere, a averilor pe care acesti functionari le acumuleaza in timp. Si as incepe chiar cu dumneavoastra. Ati putea sa justificati averea cu veniturile legale declarate?

Mi se pare ca este un termen prea mare "avere", as spune patrimoniu. Cand spui "avere" te gandesti la ceva mare. Patrimoniul as putea sa il justific si nu am o problema in acest sens. Ba, chiar mai mult, faptul ca am avut curaj sa sesizez de-a lungul timpului, au fost si reactii. Au fost multe, multe sesizari la adresa mea, nici nu mai stiu numarul de dosare penale, la un moment dat erau vreo 20-30, erau copy/paste, doar semnatarii erau altii. Bineinteles, toate au fost cu neinceperea urmaririi penale. Daca actionezi, trebuie sa se intample si o reactie. Nici nu mai stiu ce institutie a statului ce m-a verificat.

La DNA ati ajuns?

Si la DNA, inclusiv pe avere, nici nu mai stiu ce nu s-a verificat, inclusiv s-au facut sesizari la Protectia Copilului, au venit de la Protectia Copilului sa vada daca sunt conditii pentru a-mi creste copii, sa vada daca nu cumva trebuie luat in plasament. Inclusiv la Agentia Nationala de Integritate, trei sesizari am avut numai acum...

Si, totusi, domnule Lincu, ce avere aveti?


Pot spune ca nu stau rau, sunt poate putin peste medie, dat fiind faptul ca am un apartament in centrul orasului, am si un teren si o masina, chiar daca este mai veche, este o masina buna. Cum pot s-o justific? Norocul meu a fost si inca mai este ca tatal meu lucreaza de 11 ani in Germania si cand a vrut sa imi dea 10 mii de euro mie si 10 mii de euro fratelui meu, anul trecut, am refuzat sa iau banii cash. I-am spus:"trimite-mi prin banca si scrie donatie fiu, pentru ca este posibil sa fiu intrebat si sub aspectul acesta, de unde am banii pe care ii depun in banca". Deci nu am nicio problema, dar nu ca o spun eu - am fost verificat.

Ati facut in presa declaratii curajoase. Ati primit amenintari?

Amenintarile sunt, poate, cea mai mica problema. Mi s-au taiat cauciucurile chiar inainte de miting, mi s-a desertat o punga de mate de peste pe parbrizul masinii, am primit amenintari cu moartea pe la doisprezece - unu noaptea, si chiar liderul de sindicat pe care eu il suspectam ca fiind nebunul m-a amenintat, inclusiv la televizor..(n.r. Vasile Lincu a avut discutii aprinse la tv cu Vasile Marica, liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX)

In urma declaratiilor pe care le-ati facut recent?


Dupa ce a vazut ca am prezentat schema logica. De fapt, s-a cam simtit pentru ca amenintarea am primit-o inainte de a fi cu el la televizor.

Si ce credeti ca va urma, in tot acest scandal?


Conteaza foarte mult si de vointa politica, daca se merge pana la capat, se vede deja o rezistenta in acest sens. Eu personal am facut declaratii publice de invinuire a presedintelui ANAF, cu probe, mi se parea logic ca aceasta persoana sa nu mai fie in functie, fara a fi invinuita. Numai pentru ca s-au intamplat aceste lucruri la el in curte. El a facut numirile in functii a sefilor de vama.

Va referiti la actualul presedinte ANAF?

Da. Si cred ca nu este un mesaj foarte bun dat acestei partide faptul ca inca mai este in functie in acest moment.

De ce credeti ca acest sir de arestari s-a produs tocmai acum, am reusit sa impresionam Bruxelles-ul?


Raspunsul trebuie sa fie putin mai complex. Daca analizam sub aspectul momentului, ar trebui sa vedem ca actiunile de la vamile Ploiesti si Otopeni au fost inainte de a se decide cu privire la intrarea in spatiul Schengen. Totusi, actiunile au inceput mai demult, verificarile au inceput mai demult si sunt convins ca odata incepute, se va urmari si finalizarea acestora. Nu cred ca am impresionat, am putea spune ca vom avea o nota buna daca ajungem sa terminam partida. Atata vreme cat suntem inca in joc, cu cat lungim mai mult acest joc este ai rau. Trebuie sa facem un apel catre toti cetatenii, sa nu fie simpli comentatori. Sa nici nu apara public, pe la diverse televiziuni. Sa vina doar daca vor sa aduca ceva in plus in acest joc. As putea sa sugerez o alta directie de abordare: sa analizeze de-a lungul timpului ce piese au fost nominalizate si eu am prezentat partida de sah, haideti sa prezentam puzzele-ul si putem sa il luam pe momente politice si sa punem pe acest joc numele care au fost vehiculate in mass -media. Cred ca si din acest punct de vedere facem un pas inainte, desi cred ca organele de cercetare penale le au sau ar fi trebuit sa le aiba, doar sa faca conexiuni. Astfel putem face si o presiune media si putem contribui la scurtarea timpului de joc.


Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" se transmite in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe HotNews.ro si pe frecventele Deutsche Welle Romania.
 • Emisiunile de stiri ale Deutsche Welle Romania le puteti asculta aici.
 • Stirile zilei la Deutsche Welle Romania pot fi citite aici.Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


7703 vizualizari

 • +20 (22 voturi)    
  citesc (Vineri, 11 februarie 2011, 23:05)

  veninusrl [utilizator]

  Ca omul a avut, cel putin in ultimile zile, o atitudine curajoasa si a facut declaratii/marturii importante, asta trebuie sustinut si incurajat si il felicit pentru asta. Dar totusi citesc raspunsurile si mi se pare ca raspunsurile sunt totusi dupa cotitura, as fi preferat mai multa claritate. Sper totusi ca justitia sa foloseasca informatiile pe care d-l Lincu cu siguranta le poate oferi cu mult mai multa limpezime.
  Orice ar fi, trebuie felicitat omul, e pe calea cea buna a fost departe de limba de lemn si minciunile politicienilor (spre ex Hrebenciuc care a fost recent interview-at la voi in redactie).
  • -1 (1 vot)    
   Se vede de la o posta (Duminică, 13 februarie 2011, 23:25)

   bibi cucernicu [anonim] i-a raspuns lui veninusrl

   ca aici este o upta pentru acapararea pietei fraierilor sindicalisti. Sed Lex, Pro Lex, aceeasi Marie cu alta palarie. Inclin sa cred ca Vasile Lincu si-a luat vam prea des bocanci in gura de la Vasile Marica si acum isi plateste politele. Nu stiu daca Vasile Marica este un sfant, dar Vasile Lincu precis este un individ tarat. Asta se desprinde din toata atitudinea sa. De cate ori il prinde Marica ii da de cheltuiala. Asta pana la urma face ravagii in constiintele oamenilor tarati.
 • +22 (22 voturi)    
  Exceptional interviu!!! (Vineri, 11 februarie 2011, 23:10)

  llic [anonim]

  Este intr-adevar de necrezut ca seful ANAF mai este inca in functie.

  Lucrurile sunt atit de clare incit anchetatorii nu vor avea nici o scuza daca nu ajung la regina. Poate si la rege?
  • -1 (7 voturi)    
   trebuia sa fi ajuns deja la rege (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 4:35)

   dan [anonim] i-a raspuns lui llic

   daca voiau sa ajunga ar fi ajuns deja la rege...
   ii urmaresc de cateva luni si nu au aflat unde pleaca banii de la sefii de vama? e evident ca ascund unde se duc banii...
   au facut anchete in 5-6 vami si ei stiu de o singura spaga mai sus de seful de vama?
   vorbesc doar de guvizii din gheretele din vama, nu spun nimic de sefii de regionala sau din guvern... halal lupta impotriva coruptiei...
   • +4 (6 voturi)    
    si cum vrei sa o faci? (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 7:59)

    curios [anonim] i-a raspuns lui dan

    sa torturezi? pana actualii arestati nu vorbesc ce faci? iar dupa ce vorbesc iti trebuie si dovezi ca sa mergi mai departe! Daca tu ai probe si le ascunzi esti complice! daca mesteci numai vorbe lasa-ne! Probabil ca vor vorbi daca incepe confiscarea vilelor! Nu uita ca 50 de ani a umblat FBI dupa Cosa Nostra si pana nu a aparut Joe Valachi NIMIC. Iar in Italia pana la "pentiti" nu s-a putut dovedi nimic!
    • -1 (5 voturi)    
     prin interceptari si urmariri (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 15:56)

     dan [anonim] i-a raspuns lui curios

     prin interceptarea telefoanelor si urmarirea sefilor de vama trebuia sa fi ajuns deja la urmatoarea treapa in ierarhia spagii!
   • -1 (3 voturi)    
    alta-i intrebarea (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 14:52)

    io [anonim] i-a raspuns lui dan

    Avand in vedere monitorizarea destul de stricta a intrarilor ilegale de tigari, cum se face ca n-am aflat pana acum unde a fost descarcata marfa? Orice transport mai mare de 10 cartuse de tigari ar fi trebuit urmarit si sunt sigur ca a fost urmarit!
    Raspunsul meu ar fi ca asistam la o perdea de fum, care are rolul de-a masca unele miscari atat politice cat si infractionale. Ce cred eu: pierderile din spaga vor fi pe deplin compensate de veniturile din comercializarea produselor intrate ilegal inainte de arestarea vamesilor. Valoarea stocurilor create este azi cu 20-30% mai mare in urma maririi preturilor de pe piata neagra. Sunt gata sa pun pariu ca intrarile ilegale au fost cu mult mai mari in ultimele luni, "regele" avand astfel veniturile asigurate in continuare!
    • -1 (3 voturi)    
     foarte pertinenta si asta (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 16:41)

     dan [anonim] i-a raspuns lui io

     f buna intrebarea ta
     si se mai poate pune una:
     de atatea luni de cand au avut oameni infiltrati printre vamesi s-a facut contrabanda s-a facut doar la nivel de 2-3 baxuri pe transport?
     daca ofiterii acoperiti nu au descoperit nici un import ilegal cu tirul inseamna ori ca evaziunea nu e asa mare :P , ori ca sunt incomptenti :P ori ca nu exista interesul de a demasca marea contrabanda si marea coruptie
 • +15 (17 voturi)    
  "Nebunul" este Vasile Marica (Vineri, 11 februarie 2011, 23:16)

  lic [anonim]

  Cel putin el este cel care l-a atacat pe V. Lincu dupa dezvaluirea tablei de sah.
 • +2 (12 voturi)    
  mi se pare normal (Vineri, 11 februarie 2011, 23:17)

  MirceaA [utilizator]

  cand ai fost atat timp reprezentantul unei serparii, a unei cloace de hoti, sa nu-mi spuna nimeni ca nu stiai ce se intampla. Si daca stiai si nu ai luat masuri, esti la fel ca ei. Deci ar trebui sa ti se ia copiii ca sa fie educati normal, nu de un hot.
  • -4 (6 voturi)    
   incredibil... (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 4:31)

   dan [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

   pai cand basescu a zis ca spaga din vami a fost tolerata de toate partidele de la guvernare si pe urma l-a acuzat pe nini sapunaru cu care a fost coleg de guvern nu ziceati ca basescu e la fel ca ei ci ca lupta impotriva coruptiei...

   normal ca e amenintat, ca nu vor sa afle nimic ci doar sa faca o mascarada la tv
   cum e posibil ca dupa atatea luni de urmarire sa nu afle unde plecau banii de la sefii de vami?
   ori e neputinta ori lipsa de vointa
   • 0 (2 voturi)    
    Tipic. (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 21:06)

    mvm [anonim] i-a raspuns lui dan

    Cand incep sa fie arestati unii pentru diferite ilegalitati,sa-i acuzi tocmai pe cei care fac arestarile.Sunt atatia in Romania si din domeniul politicalui si din domeniul sindical si din domeniul societatii civile ca mie greu sa te incadrez.Dar nu cred ca incadrarea conteaza.Gestul este de "doua parale".
 • +9 (13 voturi)    
  un lider sindical care face exceptie (Vineri, 11 februarie 2011, 23:18)

  andrei [anonim]

  Onest, decent, neimplicat in jocuri murdare.

  Nu reusesc sa inteleg cum de un asemenea om serios a ajuns sa reprezinte interesele unei clase profesionale macinate de corupte. Pentru ca, pana acum cateva zile, cred ca intre 80 si 90% dintre vamesii si politistii de frontiera romani obisnuiau sa intinda mana si sa urineze pe lege, cot la cot, fara a le pasa ca cei de la care luau banii puteau sa treaca cu o arma, cu un pachet de droguri sau cu orice altceva.

  Solutia pentru Schengen? Dati afara toti romanasii spagari si adusi oameni din Europa de Vest, care au un alt grad de civilizatie si cultura organizationala. E trist ce scriu, dar adevarat.

  Ar trebui ca Basescu si puterea politica actuala nu doar sa-l protejeze pe acest om, ci sa-l promoveze rapid in functii mult mai inalte, pentru ca este unul dintre aceia putini cu care se poate face treaba. O exceptie.
  Si ce daca e lider sindical? Care-i problema daca e numit direct sef sau vice la Vama, in locul acelui Moldovan, protejatul lui Blaga? Poate sa renunte la sindicat si sa faca o treaba mai buna, daca se doreste curatenie si nu colecte pentru partide. Ori apelam la profesionisti, ori incurajam coruptia numind in continuare clientela de partid.

  Felicitari pentru atitudinea curajoasa, domnule Lincu!
 • +11 (11 voturi)    
  seful ANAF (Vineri, 11 februarie 2011, 23:32)

  ghiula [utilizator]

  cred ca domnul presedinte ANAF ar trebui sa raspunda la foarte multe intrebari. Pana acum n-a raspuns la nici una.
 • -3 (5 voturi)    
  cand deveniti si voi barbati? (Vineri, 11 februarie 2011, 23:49)

  Mihai B [anonim]

  sunt scarbit de voi cum va plangeti ca niste copii : tati ala mi-a dat o palma.. mami ala nu-mi da jucaria..

  rusine..toti sunteti vinovati si tot voi iesit in fata presei ca sunteti nevinovati

  rusine ..ce tupeu de nesimtiti aveti..
 • +3 (5 voturi)    
  Lincu (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 1:31)

  Tudor [anonim]

  Interesant punct de vedere. Oare de ce domnul Lincu vorbeste numai despre vamesi si ANAF? Au fost arestati de 3 ori mai multi politisti de frontiera decat vamesi, in frunte cu seful unui punct de trecere a frontierei. De ce nu se cere demisia sau arestarea sefului politiei de frontiera? Sau tinta e vama, ANV, ANAF?
 • +1 (5 voturi)    
  Da da (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 1:53)

  VicX [anonim]

  Parerea mea e ca omul incearca sa se spele pe maini! Cum poate el sa faca comparatie cu cazul JFK! Coruptia e una si razboiul rece e alta! E de la sindicate despre Ce vb aici!?? Cata coruptie si manipulare e in ele aoleu! Sper sa se apuce si de capul lor! La cat de bine o duc astia cu sindicatele lol!
 • +5 (7 voturi)    
  Regele (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 9:28)

  will [anonim]

  Ia ganditi-va care a fost omul tolerat de toate partidele in functie. Cand se prezentau cabinete de ministri ale PDLului, un singur ministru nu era contestat de nimeni. Sa va mai dau un indiciu: fost vames. Si inca un indiciu: urmeaza niste alegeri importante in PDL si exista o lupta interna in partid. Probabil ca o parte a PDLului vrea sa il lase fara dinti pe Blaga. Si factiunea respectiva il are pe Basescu de partea ei.
 • +5 (7 voturi)    
  spaga (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 10:22)

  gigi [anonim]

  dle lincu, verificati-l pe dl marica. cand era vames se pare ca a dat drumul la un tir de tigari fara incasarea taxelor vamale . erau ale lui gigi kent. din cauza asta a facut sindicat si a plecat spre bucuresti
 • +1 (3 voturi)    
  Foarte curajos acest om (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 13:02)

  Alexandru [anonim]

  Numai respect pentru acest om!

  Putini mai fac ceva in Romania si el este unul dintre ei.

  Toata consideratia din partea mea.
 • +6 (6 voturi)    
  "Romania nu este pregatita pentru o schimbare" (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 14:10)

  Lucian* [utilizator]

  Si cand D-zeu este pregatita Romania pt o schimbare?
  La sfarsitul lumii sau cand?
  Romania avrut schimbarea in Decembrie 1989 si cred ca trebuia sa-si primeasca schimbarea atunci!
  Toti zic ca nu suntem pregatiti....
  Poate ca aia care zic ca nu suntem pregatiti sunt de fapt cei care nu vor schimbarea!
  Toti ne pun vorbe si decizii in gura dar toti se complac in latrina si pe urma ne plang de mila ca vezi unde suntem, mama lor de ipocriti atotstiutori!
 • +5 (5 voturi)    
  Care? (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 14:30)

  Gimilica [anonim]

  In tot jocul asta de sah trebuie sa fie doi jucatori. OK, intrebarea se pune de ce se face referire doar la o regina si la un singur rege? Trebuie lamurit la ce rege se refera la cel de alb sau la cel de negru. Aparent e vorba de piesele negre, dar trebuie sa stim si care sunt cele albe sa le putem aprecia corespunzator.
 • +9 (9 voturi)    
  ATITUDINEA face diferenta (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 16:55)

  Magdalena Bolocan [anonim]

  Daca cei care stiu si au dovezi ar avea curajul de a vorbi, daca cei care strang dovezile ar avea curajul de a le cimenta, daca cei ce vor judeca ar avea curajul de a condamna fara tagada, daca cei care au inceput "partida de curatare" ar avea curajul sa mai inceapa si alta, si alta, si alta .... ATUNCI NIMIC NU VA FI IN ZADAR PENTRU noi si copiii nostri.
 • +2 (4 voturi)    
  Un escroc (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 23:30)

  George [anonim]

  Intrebati-l cum a dat tepe la politisti cu nu stiu ce cartier rezidential pe langa bucuresti sau cu hotelul fantoma de la neamt. A gasit si el momentul sa iasa la rampa si acum o face pe sfantul. Un spagar si un prefacut. Nu vedeti? Cand e politist cand e vames, cu toate ca sunt doua structuri diferite. Sa isi Mai faca un sindicat al medicilor si al preotilor, si deja desfiintam toate sindicatele, ca asta e tare priceput. Rusineee. Nu ma astept sa postati mesajul, dar macar nu il mai bagati atat in seama, ca mi-e scarba..
  • +2 (2 voturi)    
   interesant (Duminică, 13 februarie 2011, 13:15)

   veninusrl [utilizator] i-a raspuns lui George

   daca poti da detalii ar fi si mai bine.
   despre ce este vorba?
   trebuie batut fierul cat este clad, da informatiile aici sau direct la redactie si poate hotnews.ro incearca sa faca o investigatie jurnalistica.

   zic si eu, nu lucrez la hotnews.ro!
 • 0 (4 voturi)    
  Mai, nea Vasile! (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 23:45)

  Cadillac [utilizator]

  Tu chiar crezi ca ne-am nascut alaltaieri ???
  Tu chiar ai tupeul sa ne spui ca, "vezi Doamne", nici usturoi n-am mincat, nici gura nu-mi miroase ???

  Mi se pare mie, sau matale locuiesti intr-un apartament de 2 camere (!)

  Cu chirie...

  Hai sa fim seriosi.
 • +3 (3 voturi)    
  Bravo (Duminică, 13 februarie 2011, 8:20)

  Lena [anonim]

  In sfarsit se vorbeste , iti multumim Domnule pentru responsabilitatea pe care ti-ai luat-o si vrem sa incercam varianta cu cat mai multi precum Dvs. Cat priveste amenintatile sunt vechi si este singura arma a celui fara MATERIE CENUSIE -adica daca nu poate argumenta furtul da cu pumnul -NU MAI POATE -suntem prea multi care nu mai vrem pumni.
  • 0 (0 voturi)    
   De doua ori Bravo ! (Duminică, 13 februarie 2011, 12:21)

   Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui Lena

   Dar cu o floare nu se face primavara !
   Toti cei aflati in pozitii similare celei a domnului Vasile Lincu (adica reprezinta pozitii importante in mecanismul social si au fost amenintati pentru ca au incercat sa-si exercite mandatul in interesul national) ar trebui sa fie pregatiti in orice moment pentru a inregistra aceste amenintari. Mijloacele tehnice exista.
   Este limpede ca metoda denigrare - amenintare a functionat si va functiona numai intr-o ambianta controlata de un sistem mafiot .
   Siguranta statului este amenintata de metastazele acestui sistem; ma gandesc nu numai la Statul de Drept ci la Stat in general.
 • +1 (1 vot)    
  dar marfa, unde-i marfa? (Duminică, 13 februarie 2011, 13:13)

  observ [utilizator]

  Vad ca toti sariti in capul vamesilor si al politistilor de frontiera...OK, s-au bagat in joc, sa plateasca...Dar de beneficiarii marfii de contrabanda, nimic-nimic ? Pai la 100 k euro spaga, marfa aia inseamna ceva... Cine a primit marfa si ce a facut cu ea? Prin cine ? Si daca beneficiarii spagii sunt si beneficiarii marfii, ca sa-si recupereze,, paguba'', dar sa tina obiceiul?
  • 0 (0 voturi)    
   Beneficiarii sunt captivi (Duminică, 13 februarie 2011, 18:10)

   Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui observ

   Ei sunt ca drogatii: fiecare "doza" le aduce mai putina satisfactie. Gradul lor de nefericire creste direct proportional cu "doza". Banii sunt cel mai puternic drog. Este cel mai periculos pentru ca, spre deosebire de alcool sau tutun sau halucinogene, droguri care ataca la nivelul individului, banii au puterea de a coagula dependentii aflati in sevraj in structuri cancerigene care sunt capabile sa distruga umanitatea. Plecand de la cele mai "nevinovate" comportamente (vezi celebra expresie corporatista "greed is good") si pana la cinismul inconstient al celui care indeasa intr-o galeata de plastic cinci miare de euro pt. a inchide ochii la tranzitarea unui TIR care poate contine un mic container al carui continut i-ar putea ucide propria familie sau cea a celui mai bun prieten sau populatia unui intreg oras.
   Deoarece o societate fara bani nu este de conceput atunci cetatenilor responsabil nu le mai ramane decat calea luptei impotriva acestor dependenti.
 • +1 (1 vot)    
  Un oarecare,in realitate NIMENI (Duminică, 13 februarie 2011, 14:24)

  mc [anonim]

  Poate daca te arunci de la balconul Ateneului,ca este la moda,sa devii cineva.Cine sa te ameninte cu moartea si pentru ce?
  Toti care bat campii astazi se cred cineva.Stai calm ca nu te baga nimeni in seama.
 • +1 (1 vot)    
  nu e nimic foarte clar (Duminică, 13 februarie 2011, 18:12)

  narcis [anonim]

  asa zisul lider de sindicat vasile marica seamana f mult cu liviu luca care tot asa este condus din umbra de oameni care sunt cu adevarat capii retelelor mafiote care merg mina in mana cu partidele politice(vantu,voiculescu,cocos,umbrarescu,casuneanu,stolojan,nastase...etc
  pana nu se merge pana la capat nu vom trai mai bine niciodata...au dreptate cei de la UE sa nu ne primeasca in shenghen...noi trebuie sa ne facem curat in propia tara si pe urma sa emitem pretentii
 • 0 (0 voturi)    
  dacă există servicii secrete, de informaţii, (Duminică, 13 februarie 2011, 18:23)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  dacă există servicii secrete, de informaţii, în România, şarada ar trebui să fie deja rezolvată ?!
 • +1 (1 vot)    
  mi-am amintit ca era un banc despre criza (Duminică, 13 februarie 2011, 20:08)

  Marian [anonim]

  Cica sedinta de Guvern. Boc il intreaba pe Vladescu:
  - Sebi, la Vami ai taiat salariile?
  - Da, draga, zice Sebi, cu 25 la suta, cum ni s-a stabilit.
  - Si? S-au suparat? Au amenintat ca demisioneaza?
  - Nu, draga, nimic.
  - Nimic? Pai ia mai taie-le 25%.

  A doua zi, sedinta de Guvern. Boc il intreaba pe Vladescu:
  - Deci, le-ai taiat?
  - Da.
  - Si?
  - Nimic.
  - Nimic, nimic?
  - Nimic.

  - N-a plecat nici unul? N-a demisionat nimeni?
  - Nici unul, nici una.
  - Mai sa fie… se scarpina-n cap prim-ministrul. Auzi? Ia taie-le tot salariul, sa vedem acuma ce fac.

  A treia zi, sedinta…
  - Zi, Sebi draga, ceva la Vami?
  - Liniste, tota lumea la program.
  - Mno, face Emil Boc, cazand pe ganduri. Apoi zice: Auzi, ia pune-i sa vina cu bani de-acasa, cate un salariu d-ala nesimtit pe luna, poate asa-i facem sa mai plece “in economia reala”, cum zice sefu’.

  Seara, Vladescu il suna pe Boc.
  - Auzi, Emile? Cu vamesii, cu salariile alea pe care trebuie sa le aduca de acasa…
  - Asa, zi, gata, demisioneaza?
  - Nu. M-au rugat sa ma interesez unde sa vireze banii, ca ar vrea sa plateasca pe doi ani inainte.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by